MENÜ
2024. árpilis 17.
Rudolf
A világ legnagyobb digitális művészeti központja Klimt kiállítással nyílt meg

A világ legnagyobb digitális művészeti központja Klimt kiállítással nyílt meg

igenyesferfi.hu

Bordeaux látnivalói magasra emelik a lécet a Bassins de Lumières megnyitásával.

 A korábbi tengeralattjáró-támaszpont alakját követve – amelyet azóta kiállítási térré alakítottak -, ez a Culturespaces által tervezett új művészeti központ kétségkívül hatalmas lesz. Teljes felülete 13.000 m2, 12.000 m2 vetítési területtel, valamint négy 110 m hosszú medencével, 90 videó projektorral és 80 hangszóróval felszerelve. Minden nagyon jól átgondolt, hogy a látogatók teljesen elmerülhessenek a művészetben és a művész munkájában, miközben a kiállítás egyszerre hat az érzékszervekre.

Egy nagyszabású Gustav Klimt munkásságának szentelt kiállítással nyitja meg kapuit a Bassins de Lumières. A szervezők szerint minden aranyával és színével Gustav Klimt munkái megnyitják majd a teret és a látogatók magával ragadó élményre számíthatnak, miközben a négy medence vizében visszatükröződnek a művész legszebb alkotásai.

Ha figyelembe vesszük a párizsi kiállítás fenomenális sikerét, amelynek az Atelier des Lumières adott otthont (több mint egymillió látogatót vonzott), akkor ugyanolyan lelkesedés várható Bordeaux-ban is.