MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A veterán Mercedes elektromos új élete

A veterán Mercedes elektromos új élete

totalcar.hu

Az autót egy SLShop nevezetű műhely alakította át, ami SL Mercik felújításával foglalkozik.

A veteránautók villanyosítása egyre elterjedtebb, bár nem mindenki van oda az ötletért. Akárhogyan is gondolod, ez a teljesen elektromos 1971-es Mercedes-Benz SL biztosan tetszeni fog.

Az autót egy SLShop nevezetű műhely alakította át, ami SL Mercik felújításával foglalkozik. Restaurált autóik gyönyörűek, még '59-es modellt is árulnak, és tényleg el lehet veszni kész munkáik nézegetése közben. Az elektromos változatot egy 1971-es modellből építették, amit eleinte el akartak bontani, mivel több szerves része sem volt meg az autónak, vagy ha meg is volt nem működött. De ekkor támadt egy remek ötlete a műhely egyik dolgozójának: villanyosítsák.

Az átalakítás nagyjából egy évet vett igénybe, és teljesen megérte. A karosszériát felújították, hogy pontosan úgy nézzen ki, mint közel 50 éve. Ez nem jelentett valószínűleg újdonságot a szerelők számára, inkább a beleépített villanymotor és a Tesla-akkumulátorok. Ennek ellenére olyan jól oldották meg, hogy csupán 100 kilogrammal lett nehezebb az autó.

Belterét is visszaállították az eredeti állapotába, de tolatókamerát, bluetooth-t, navigációt, és Apple CarPlay -t szereltek bele, hiszen napi használatra tervezték. Sok más részletet nem tudni az újdonsült veterán villanyautóról, de hatótávja 240 kilométer körül van, és jóval gyorsabb, mint az eredeti V8-as motorral.