MENÜ
2024. árpilis 24.
György
A legjobb befektetés, ha 50 évre elrejtünk egy értékes autót

A legjobb befektetés, ha 50 évre elrejtünk egy értékes autót

hvg.hu

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet.

Egy elképesztően ritka, 1937-es Bugatti Type 57S kerül eladósorba hamarosan a Bonham’s aukciós ház árverésén, január 19-én, amelynek az elmúlt fél évszázadban nem is tudtak a hollétéről.

A Type 57-es modellt a Ropner Shipping Line tulajdonosa rendelte meg egyedi kivitelezéssel. A karosszériát a Corsica Coachworks cég alkotta meg a négyüléses kabrióhoz, amelyet egy 3.3 literes motor hajtott. A megjelenése idején egyike volt a korszak leginkább exkluzív autóinak, amely a Dulcie becenevet kapta a rendszáma alapján, ami „DUL351” volt.

A kocsit később egy brit versenycsapat tulajdonosa vásárolta meg, mielőtt évtizedekre garázsba került volna egy Bill Turnbull nevű mérnöknél. A kocsi 2020-ban került elő a férfi halálát követően, és teljesen eredeti állapotban van. Az 57503-as alvázszámú jármű fényezése, kárpitozása is hibátlan. Az autó egyébként is tökéletesen dokumentált előélettel rendelkezik.

A ritkaság árát előzetesen 6,7 és 9,5 millió dollár közé teszik. Mivel egy nagyon exkluzív, második világháború előtti kocsiról van szó és a többi Bugatti 57S múzeumokban illetve ismert gyűjtőknél található, feltételezik ez lehet az utolsó még a háború előtti ezen típusú Bugatti, amely a semmiből került elő.