MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A hoki-világbajnokságon mutatkozik be az új Skoda Superb

A hoki-világbajnokságon mutatkozik be az új Skoda Superb

hvg.hu

Hivatalos: jövő héten jön a hibridként is támadó új Skoda Superb.

A cseh márka megújuló csúcsszedánjában egy várhatóan a Passat GTE-ből érkező plugin hibrid hajtáslánc teljesít szolgálatot.

A Skoda 2001-ben dobta piacra első újkori Superb modelljét, melyet aztán 2008-ban követett a második, 2015-ben pedig a harmadik generáció. Hamarosan jön az utóbbi alaposan ráncfelvarrt modellje, és most már azt is tudni lehet, hogy konkrétan mikor leplezik le az új Superbet.

A Skoda egész konkrétan május 23-án, vagyis jövő hét csütörtökön lebbenti fel a fátylat az újdonságról, mégpedig a jéghoki-világbajnokság keretein belül. A pozsonyi rendezvényen várhatóan csak a szedán fog bemutatkozni, a kombi leleplezésére előreláthatólag a szeptemberi frankfurti autókiállításon kerül majd sor.

A ráncfelvarrás keretein belül plugin hibrid hajtásláncot is kap a Superb, ez lesz a gyártó első olyan modellje, melyre hazánkban zöld rendszám igényelhető. Várakozások szerint a Superb a konszerntestvér Volkswagen Passat GTE-től kapja a hibrid technikát.

Ennek megfelelően a hibrid Superb egy 1,4 literes turbós benzinmotort és egy villanymotort vonultat fel, melyek összteljesítménye mintegy 218 lóerő. A 13 kWh kapacitású akkumulátor révén a WLTP-szabvány szerint 55 kilométert lehet megtenni tisztán elektromos üzemmódban.

A Skoda tölthető hibrid technológiájú csúcsmodellje Superb iV néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban, a várható ár egyelőre ismeretlen.