MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A BL-továbbjutás ellenére a szezon végén távozik Elek Gábor az FTC női kézicsapatától

A BL-továbbjutás ellenére a szezon végén távozik Elek Gábor az FTC női kézicsapatától

telex.hu

Az idény végén távozik a csapat edzője, Elek Gábor.

Annak ellenére, hogy hatgólos hátrányból fordítva az FTC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, az idény végén távozik a csapat edzője, Elek Gábor. A klub közleménye szerint Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott személyes beszélgetést követően a tréner a szezon végén közös megegyezéssel válik meg a csapattól.

A 2008-ban kinevezett és 2017-ben Albert Flórián-életműdíjjal kitüntetett Elek Gábor irányításával az FTC a Magyar Kupát háromszor, a bajnokságot és a KEK-et két-két alkalommal nyerte meg. Az FTC fennállása során hatodszor jutott a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban.

A közlemény szerint Elek Gábor tizenhat éve, 2007-ben került edzőként a Fradihoz. Édesanyja, Elekné Rothermel Anna világbajnok kapus, az FTC négyszeres bajnoka, BEK-döntős, 94-szeres válogatott, kétszeres világválogatott, 1966-tól 1977-ig védett a Ferencvárosban. Édesapja, Elek Gyula a női kézilabdázók első aranykorának legendás edzője, aki csapatával négyszer lett bajnok, négyszer MNK-győztes, egyszer KEK-győztes a Ferencváros színeiben, továbbá egy-egy BEK- és KEK-döntőig is vezette csapatát, nevét 2012 óta viseli az FTC kézilabda arénája.