MENÜ
2025. szeptember 14.
Szeréna, Roxána

„Tiéd a mérték" – a bor elsősorban kultúra, nem alkohol

A borfogyasztást ki kell emelni az egészséglobbiból, mert ez egy kulturális kérdés.

Fuldoklunk: több városban is komoly gondok vannak

A világ városainak 83 százalékában nem megfelelő a szálló por mennyisége.

Fügefalevél a gasztronómiában

Finom, enyhén kesernyés ízük tökéletesen illik a különféle ételekhez.

Új, invazív kártevő a gyümölcsösben: a kajszi levéltetű

A tömegesen megjelenő kártevő egy Európában éppen csak terjeszkedőben lévő levéltetűfa.

A WHO levegőminőségi ajánlásainak csak 7 ország felel meg

Még a gazdag és gyorsan fejlődő országokban sem igazán alakul biztatóan a légszennyezés elleni küzdelem.

Lelkünk állapota a tányéron

Ez állhat a zugevés, túlevés, stresszevés hátterében.

Legenda vagy valóság, hogy a húsleves gyógyhatású?

A kutatások szerint a csirkehúslevesnek gyulladáscsökkentő hatása is van.

Aranyszörp és dzsem fügefalevélből

Kevesen tudják, hogy a füge leveleiből finom szörpöt és izgalmas ízvilágú dzsemet készíthetünk.

Diplomataútlevelek, kérdőjelekkel

Ki és miért kapott ilyet Dzsudzsáktól Habonyon át Schadlig?

Mi mindenre jó a fügefalevél?

Számtalan kutatás igazolta már a fügefalevél jótékony hatását, teaként a drogériák polcain is kapható ez a csodaszer.
További cikkek