MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Új közösségi közlekedési motorszolgáltató lépett a piacra

Új közösségi közlekedési motorszolgáltató lépett a piacra

autoszektor.hu

Elindította első motorkerékpár megosztó szolgáltatását Barcelonában a SEAT MÓ márka.

Az „alacsony kibocsátású zóna” (LEC) év eleji barcelonai megvalósítása után a SEAT most teljesen elektromos robogókkal motorkerékpár megosztó és előfizetési szolgáltatást kínál a városban. Lucas Casasnovas, a SEAT MÓ vezetője kifejtette: „Ennek a szolgáltatásnak a beindítása megerősíti elkötelezettségünket az új városi mobilitás iránt, és további lépést jelent azon célunk megvalósításában, hogy segítsünk jobb, élhetőbb városokat létrehozni, illetve a mobilitást elérhetőbbé és megfizethetőbbé tegyük a lakosság, és különösen a fiatalok számára. Célunk az, hogy a 125 cm3-es teljesítménynek megfelelő elektromos robogókkal a legjobb terméket és a legjobb szolgáltatást kínáljuk, beleértve a COVID-19 elleni kiegészítő biztonsági és higiéniai intézkedéseket. Szeretnénk olyan igazi szövetségessé válni, akire a városoknak szükségük van, és aki hozzájárul a városok biztonságosabbá, fenntarthatóbbá és hatékonyabbá tételéhez.”

A mobil alkalmazást és a felhő mobilitási platformot a vállalat SEAT: CODE szoftverfejlesztő központja a SEAT MÓ-val együttműködve fejlesztette ki. A felhasználóknak csak le kell tölteniük az alkalmazást okostelefonjukra, és meg kell keresniük a térképen a tartózkodási helyük közelében leparkolt SEAT MÓ motorkerékpárt, és csak ki kell nyitniuk a motorkerékpár zárját.

Az eScooter csomagtartójában két bukósisak található, a vezető és az utas számára, valamint a COVID-19 elleni biztonsági intézkedésként vannak eldobható higiénikus sapkák és fertőtlenítő törlőkendők. Mindezen túl a SEAT elektromos robogói egy eddig még nem alkalmazott kezelést kapnak felületükön a Liquid Guard oldattal, ami egy nanotechnológiával készült bevonat, és a járműveket a lehetséges vírusok, mikrobák, baktériumok és gombák eltávolításával védi.

A SEAT MÓ teljeskörű szolgáltatást tartalmazó előfizetést is kínál, amely a felhasználók számára hetekig vagy hónapokig hozzáférést biztosít egy elektromos robogóhoz, és az előfizetés tartalmazza a jármű biztosítását, a karbantartását, a bukósisakot és a heti akkumulátorcserét. Ezt a szolgáltatást mindenféle időbeli elkötelezettség nélkül kínálják. Az előfizetés egy hétre 75 euróba kerül; egy hónapra 200 euró, negyedéves bérlés esetén pedig havi 150 euró. Az előfizetéses modell egy felhasználóra és egy további személyre, például egy családtagra érvényes