MENÜ
2024. árpilis 17.
Rudolf
Új, izgalmas modell a Fordtól

Új, izgalmas modell a Fordtól

autonavigator.hu

Már nálunk is rendelhető a vadonatúj Ford Range, gazdagon felszerelt verziókkal, akár V6-os motorral is.

Már rendelhető a V6-os dízelmotort, ahhoz állandó összkerékhajtást, így központi differenciálművet is kínáló új Ford Ranger

Februárban láthattuk először teljes egészében a hazai piacon is népszerű Ford Ranger legújabb kiadását, most pedig már hazánkban is megkezdődött az újdonság előrendelése. Kezdetben az eddig is népszerűbb gazdag felszerelésű, Wildtrak és Limited verziókkal indul a kínálat, ehhez csatlakozik majd a Ranger-család csúcsmodellje, a Ford Performance által fejlesztett Ranger Raptor is.
A vadonatúj Rangert az alapoktól újratervezték, új a műszakiság és a formaterv, de újak a műszaki elemek is, köztük a Ford 3,0 literes, V6-os dízelmotorja), a továbbfejlesztett futómű és az infotainment rendszer is.
A prémium fílinget célzó Ranger Wildtrak kivitel belépő ára nettó 15 120 000 forint, a gazdag felszereltségű Limited változaté pedig nettó 17 106 900 forint lesz. Mindkét modell duplakabinos karosszériával kapható, az első vásárlók 2023 tavaszán vehetik át járműveiket a magyar márkakereskedésekben.

A gazdagon felszerelt Wildtrak és Limited verziókkal, csakis duplakabinos fülkével indul a kínálat

Az előző generációs Ranger eladásainak 60 százalékát a Wildtrak változat tette ki, jól példázva, hogy hatalmas az igény az olyan pickupokra, amelyek egyszerre komfortosak és sokoldalúak, így egyaránt tökéletesen használhatók munkavégzésre és szabadidős célokra.A vadonatúj Ranger Wildtrak kompromisszummentes képességeit a Ford 3,0 literes V6-os turbódízel motorja alapozza meg, ami most először érhető el a modell kínálatában. A 240 lóerő és 600 Nm forgatónyomaték leadására képes V6-os tízfokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódik, ezzel a hajtáslánccal a Ranger 3,5 tonnás vontatási kapacitást ad.
A Ford jól bevált 2,0 literes EcoBlue dízelmotorjai is turbósak természetesen. Mind a Ranger Limited, mind a Ranger Wildtrak elérhető a 170 lóerős verzióval (amihez hatfokozatú manuális vagy hatfokozatú automata sebességváltó párosítható), illetve egy 205 lóerős, kettős turbóval töltöttel, amihez tízfokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódik.

12,4 colos és teljesen digitális a műszeregység, a középső tableten a Ford SYNC 4A infotainment rendszere fut

A vezethetőség és a terepképességek javítása érdekében hat választható üzemmód egészíti ki az új futómű képességeit, amit úgy terveztek meg, hogy tovább javuljon az autó első terepszöge, és ezzel együtt a jármű által nyújtott off-road élmény, illetve, hogy a Ranger az országúton és a terepen egyaránt kényelmesebben rugózzon. A vezető választhat a Normál, Eco, Csúszós út, Sár/Kerékvályú, Homok és (az automata váltós verziókban) a Vontatás üzemmódok közül, amelyek a helyzetnek megfelelően hangolják át a teljesítmény-leadást, a fokozatváltásokat, illetve a kipörgésgátló és az elektronikus stabilitásvezérlő működését, így az autó mindig optimálisan teljesít.
Attól függően, hogy hogyan és mire akarják majd használni a járművet, a vásárlók kétféle összkerékhajtási rendszer közül választhatnak: az egyik az elektronikus vezérlésű, menet közben kapcsolható megoldás, a másik pedig egy új, fejlett, állandó összkerékhajtás. Ez utóbbit – ami alapfelszerelés a 3,0 literes V6-os motorral szerelt Ranger Wildtrak modelleken – a terepezés után nem kell visszakapcsolni kétkerékhajtásra.

A vezető a jármű számos rendszerét ellenőrizheti és vezérelheti a kategória legnagyobb, 12,4 colos digitális műszeregységéről, ami a hagyományos, analóg megoldást váltja fel, illetve a 12 colos központi érintőképernyőről, amihez a Ford legújabb SYNC 4A infotainment rendszere kapcsolódik.
A fejlett sofőrsegéd rendszerek sorában megtalálható az Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Sávtartó Asszisztens és a Tolatási Fékasszisztens, valamint olyan, a szegmensben elsőként kínált megoldások, mint a Keresztirányú Forgalomra Figyelmeztető rendszerrel és Utánfutó Ellenőrzéssel összekapcsolt Holttérfigyelő rendszer.
A FordPass okostelefonos alkalmazás segítségével az autó tulajdonosai vagy üzemeltetői a távolból is ellenőrizhetik a jármű állapotát, de akár a (szegmensben elsőként megjelenő) Külső Területvilágítást is bekapcsolhatják, ami megvilágítja a pickup környezetének valamelyik kiválasztott területét; segítséget adva a kempingezéshez vagy a rakodáshoz.

A Ranger Wildtrak külső felszereltségének részei az alapáron kínált tetősínek, illetve a terepezés során nagyon hasznos, megerősített alsó védőelemek. A prémium kidolgozású Wildtrak utastér jellegzetes elemei a Micro Rib (nem textil) betétekkel díszített, könnyen tisztítható bőrülések, a kontrasztos öltésekkel varrott, fűthető sportkormány, a hangulatvilágítás és az Ebony árnyalatú tetőkárpitozás.

Kizárólag a Wildtrak változat vevői rendelhetik meg autójukat Cyber Orange külső fényezéssel, de emellett választhatnak az Agate Black Metallic, a Blue Lightning, a Carbonised Grey, a Diffused Silver, a Frozen White, a Lucid Red, a Arctic White és a Moondust Silver árnyalatok közül is, amelyek mind a Wildtrak, mind a Limited kivitelek kínálatában megtalálhatók. A Ranger Limited változatban is számos luxusfelszerelés alapáras, többek közt a Sensico™ anyaggal bevont fűthető kormánykerék, a Soho bőrülések Apex stílusú dombornyomással, valamint a lágy tapintású műbőrborítású konzol.