MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Tíz éven belül minden Mercedes elektromos lesz

Tíz éven belül minden Mercedes elektromos lesz

444.hu • fotó: europe.autonews.com

A Mercedeseket gyártó Daimler bejelentette, hogy több mint 40 milliárd eurót fektet be a projektbe.

Egy héttel azután, hogy az Európai Unió benyújtotta a javaslatot, amely 2035-től betiltaná a benzines és dízel autók forgalmazását, a Daimler bejelentette, hogy az évtized végéig átállnak az elektromos autók gyártására.

Az uniós javaslat része az új klímacsomagnak, a Fit for 55-nek, melyben szigorítják a járművek megengedett szén-dioxid kibocsátását. Az EU 2050-re szeretné elérni a klímasemlegességet, ennek egyik fontos eleme az autóipar megreformálása és átállítása környezetbarát formára. Az biztos, hogy ez az intézkedés a legnagyobb autógyártó államokat érinti leginkább, mint például Németországot.

A Mercedeseket gyártó Daimler bejelentette, hogy több mint 40 milliárd eurót fektet be a projektbe, ezáltal az évtized végére már csak elektromos Mercedeseket fognak gyártani. Nagy elhatározásra szánta el magát a cég azzal, hogy ilyen rövid időn belül tervezi teljesíteni a kitűzött célt. 2025-ben három különböző kategóriában terveznek új modelleket piacra dobni, ezek már valamilyen szinten elektromosak lesznek, és igazodnak az uniós tervekhez. A Daimler 8 akkumulátorgyárat épít, ebből négyet Európában. A németországi Kuppenheimben akkumulátor-újrafeldolgozó üzem is épül a projekt keretein belül. (Automotive News Europe)