MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Tesla: biztonsági kockázatot jelent

Tesla: biztonsági kockázatot jelent

autopro.hu

Vadászhatnak a Teslákra a német rendőrök.

 

A berlini rendőrség biztonsági vezetője konkrétan azt szeretné, hogy a rendőrőrsök és a rendőrségi laktanyák közelébe ne kerülhessenek Teslák, mivel úgy véli, hogy az autók veszélyt jelentenek az adatbiztonságra.

Az elsőre meglepő döntés hátterében a Tesla Sentry mód áll. A berlini rendőrség hivatalosan kémmódnak tekinti a funkciót, aminek lényege, hogy megvédje az autót a vandalizmustól vagy lopástól az autó közvetlen környezetének filmezésével. A rendőrök személyiségi jogaira, valamint egyéb biztonsági kockázatokra hivatkozva a rendőrség korlátozná a Teslák közlekedését egy belső levelezés szerint.

Még nincs döntés

Az aggályokat erősíti, hogy a Tesla nem csak rögzíti, hanem menti is az adatokat a hollandiai szerverekre, ahol csak a Tesla dönti el, hogy mit kezdjen adatokkal - például kiadja-e azokat. Ez tehát a rendőrség szerint fenyegetést jelent az adatvédelemre.

Érdekesség, hogy a berlini rendőrség egyik tisztviselője egy Teslát vezet, így akár ő rá is vonatkozhat a tiltás. Közben a berlini rendőrség közzétett egy frissítést a Twitteren, miszerint még nem született végleges döntés a Tesla általános kitiltásáról, sőt más olyan autóról sem, amely képes lenne megfigyelni a környezetét a rendőrség közelében.