MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Térképen az ország veszélyes közútjai

Térképen az ország veszélyes közútjai

hellovidek.hu

A balesetek többségében súlyos szabályszegés áll a háttérben.

Autóvezetés közben folyamatosan koncentrálnunk kell, de vannak olyan rettegett útszakaszok, ahol életet menthet a fegyelem és a figyelem. A HelloVidék górcső alá vette, melyek azok a magyar közutak, ahol különösen sok halálos baleset történik, és kitértek arra is, mit lehet tenni ezek elkerülése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakembere, Pécsi Norbert Sándor szerint, valamint arra, hogy milyen felújítások történnek a magyar utakon.

A Magyar Közút a 2017- 2019 közötti időszak vizsgálata alapján 168 baleseti góchelyet azonosított a 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton (ebben nincsenek benne az önkormányzatok által kezelt 140 ezer km belterületi út). Lakott területen ezek elsősorban útkereszteződések, lakott területen kívül pedig a csomópontok mellett megjelennek az ívek is - írja cikkébén a HelloVidék.

Az ORFK kimutatása szerint a személysérüléses közúti közlekedési balesetek elsöprő többségét, közel 65 százalékát az autósok okozzák, őket a kerékpárosok (11%), a teherautó-sofőrők (7%), a gyalogosok (5%), a motorkerékpárosok (4%), a segédmotorkerékpárosok (4%), majd az autóbuszvezetők (1%) követik.

A balesetek többségében súlyos szabályszegés áll a háttérben, de vannak olyan esetek is, amikor kisebb hiba, egy másodpercnyi figyelemkihagyás okozta a tragédiát - hívta fel a HelloVidék figyelmét a Rendőrség. Ez az időszak tehát az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára.