Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Siófokon több mint 400, Tolna megyében 66 lakás épült

Siófokon több mint 400, Tolna megyében 66 lakás épült

24.hu

Egyetlen város van a világon, ahol gyorsabban drágulnak az ingatlanok, mint Budapesten.

Minden tíz, az év első felében elkészült új lakásból hat Budapesten, Pest megyében vagy Győr-Moson-Sopron megyében található — derül ki a Központi Statisztikai Hivatal friss, Fókuszban a megyék című kiadványából, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett.

Az első fél évben átadott 8697 lakás közül 2071 Pest megyében, 1657 a fővárosban és 1403 Győr-Moson-Sopron megyében épült fel. Tízezer lakosra vetítve Győr-Moson-Sopron megyében harminc új lakás jut, ez országosan a legmagasabb érték. Viszonylag sok, 797 lakás épült még Hajdú-Bihar megyében, ahol a lakások döntő többségét a megyeszékhelyen, Debrecenben adták át. Somogy megyében 571 új lakóingatlan készült el az első fél évben, közülük több mint négyszáz — az amúgy 25 ezres lélekszámú — Siófokon. Ez négy és félszerese a tavaly ugyanekkor elkészült lakásszámnak, miközben az országos bővülés 34 százalékos volt a lakásépítésekben.

A sor másik végén hét olyan megye áll, ahol a százat sem éri el az újlakások száma. Nógrádban 18, Komárom-Esztergom megyében 52, Borsodban 53, Heves megyében 62, Tolnában 66, Baranyában 86, Békés megyében pedig 90 lakást adtak át hat hónap alatt. Ezekben a megyékben összesen nem épült annyi új lakóingatlan, mint Siófokon.