MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Selanne Bt.: Az átmeneti segítségtől a 24 órás felügyeletig

Selanne Bt.: Az átmeneti segítségtől a 24 órás felügyeletig

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Az otthoni idős- és beteggondozás szakértői.

Az otthoni környezet és a szakszerű, emberséges otthoni gondozás csodára képes. Nem kell, hogy kiszolgáltatottak legyenek, vagy feltétlenül idősek otthonába, szociális intézménybe menjenek azon honfitársaink,a akik hétköznapi életükben segítségre szorulnak. De éppúgy megőrizhetik önállóságukat a betegség, műtét, vagy kórházi kezelés után otthon egyedül lábadozók. Ezt a hiánypótló szolgáltatást végzi a zombai székhelyű Selanne Bt., vezetője Kocsis Lajosné, Marietta, aki hosszú évek tapasztalatával, demenciagondozói ismeretekkel rendelkezik, új szolgáltatásokkal segítette sokak életét.

– Az elmúlt időszakban bővítettük eddigi szolgáltatásunk körét, például a korábbi járványhelyzetben vállaltuk a mindennapi ügyek intézését. Amikor az ügyfeleink nem tudtak, vagy nem akartak kimenni a lakásból, helyettük elvégeztük a bevásárlást, csekkbefizetést, személyes jelenlétet nem igénylő ügyintézést, mindennapi dolgokat, és tesszük ezt természetesen a mai napig. Van, aki átmeneti időre bíz meg bennünket, mások hosszú távon várják a segítséget, mindig személyes egyeztetéssel alakítjuk ki a kapcsolatot.

– Kik és milyen szolgáltatást igényelnek Önöktől?
– Hozzátartozók és maguk az ellátást kérő személyek is megkeresnek bennünket. Hangsúlyozom, hogy nem szakápolást végzünk, nem helyettesítjük a szakellátást, bár szolgáltatásaink között már elérhető a gyógytorna biztosítása. Minimum napi két órás gondozási időt vállalunk, és legalább egy héten át tartó megbízást végzünk el, ami egészen a 24 órás folyamatos időtartamot is elérheti. Ezen belül rugalmasan alkalmazkodunk egyéni elvárásokhoz a heti vagy napi időbeosztást illetően. Van olyan kliensünk, aki egyedülálló és térdműtétre készül, vele előre megállapodtunk, hogy az első héten 24 órás, majd csökkentett időtartamú ellátást biztosítunk számára, de gyakori az is, hogy a család nem tudja ellátni demens, vagy súlyosan sérült, otthon gondozott hozzátartozóját, netán a népbetegségnek számító stroke, vagy egyéb betegség okozta korlátozottság miatt szorul segítségre valaki.

– Mit jelent pontosan ez az otthoni gondozás?
– Idős vagy rászoruló pácienseket a napi életvitelükben, a rutinszerű cselekvéseik megtartásában segítjük, ha szükséges egyfajta kontrollt biztosítunk például a gyógyszerek beszedésénél, kapcsolatot veszünk fel a háziorvossal. Segítünk felkutatni, beszerezni a szükséges gyógyászati segédeszközt, és ha igénylik, akkor fodrászt vagy pedikűrös szolgáltatást viszünk házhoz számukra. De előfordul az is, hogy az elfoglalt hozzátartozók helyett kórházi látogatást végzünk. Gondozói munkánkkal mindig az igényekhez alkalmazkodunk, Tolna, Baranya, Somogy, Bács-Kiskun megyék területén végezzük munkánkat, alapvető a kölcsönös elfogadás, bizalom.

– Mennyire megfizethető a gondozottak részéről ez a nagy odaadást igénylő szolgáltatás?
– Fontos, hogy megfizethető, különösen, ha az intézményes ellátásban gondozott idős és beteg emberek után fizetett összegekre gondolok. Az első alkalom a kedvezményesen biztosított helyzetfelmérés, ezt követően megállapodunk, és a törvényi előírások szerint, az igényelt ellátás alapján szerződést kötünk. Hívjanak bátran, várom minden érdeklődő jelentkezését, szívesen adok tájékoztatást az általunk nyújtott szolgáltatásokról!

Selanne Idősgondozó és Szolgáltató Bt.
Zomba, Gábor Áron u. 4.
Telefon: 06-30/486-2568
E-mail: selannebt@gmail.com