MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Retró MX-5 Európából

Retró MX-5 Európából

roadster.hu

Klasszikus karosszériát faragtak a Mazda-roadsterre.

A japán autókból épített retró stílusú különlegességekről a Mitsuoka neve juthat eszedbe, pedig Európában is készül hasonló, és a Hurtan most mutatta be a legújabb modelljét.

Csak a karosszériát nézve aligha mondanád meg, hogy ez a veteránnak kinéző sportautó egy vadonatúj Mazda MX-5-öst rejt a lemezek alatt. Pedig a spanyol Hurtan éppen ezzel foglalkozik immár harminc éve, az 1991-ben alapított cég a japán roadsterből építette a legújabb típusát, aminek a neve Grand Albaycín.

Oldalról nézve az arányok talán nem a legszerencsésebbek, de az biztos, hogy a legapróbb részletig alapos munka a Hurtan sportautója, amit a kerek fényszórók és hátsó lámpák, a gazdag krómozás és a kétszínű fényezés is egyedivé tesz. Az utastérben a gazdag bőrkárpitozás és a famintás betétek adják meg a régies hangulatot.

A Grand Albaycín technikája teljesen naprakész, a Mazda mindkét motorjával rendelhető a japán-spanyol roadster.

A 132 lóerős, 1,5 literes alapmodell 59 ezer euróba kerül, a 184 lóerős, kétliteres csúcsmodellért 63 ezer eurót kérnek. A Hurtan a targatetős MX-5 RF-et is feldolgozza, de arról egyelőre nem mutattak képeket.