MENÜ
2024. június 14.
Vazul
Platósnak is remek autó a Duster

Platósnak is remek autó a Duster

player.hu

Már rendelhető a Dacia Duster platós változata.

A Duster egy belevaló terepjáró, aminek a plató is nagyon jól áll. A Dacia pick-upját két évvel a prototípus után most gyártásra kész változatban mutatták be, rendelhető is, de sajnos nálunk nem lehet kapni.

A Daciának nem ez lenne az első pick-upja, hiszen az 1310-es mintájára a legelső Logan is elkészült platós változatban. A kisteherautó aztán kikerült a kínálatból, pedig az időközben megjelent Duster remek alapot adna hozzá. Dél-Amerikában dupla kabinnal és Renault-jelvénnyel kapni is lehet Duster pick-upot, most a rövidebb európai változatot mutatták be.

 

A képek láttán el kell ismernünk, hogy a Dusternek nagyszerűen áll a plató.
A Dacia terepjáróján a karosszériát a B-oszlop mögött elvágták, és tágas rakteret tettek rá: a 4,34 méter hosszú pick-up platója 1,65 méter hosszú, 1,35 méter széles, 1000 liter az űrtartalma, és az 500 kilogrammos terhelhetőség is teljesen megfelelő ebben a méretkategóriában.

 

A Duster pick-up a 115 lóerős, dízelmotoros, összkerékhajtású változatból készül, az egyszerűség kedvéért kizárólag fehér színben.
Nem a Dacia gyártósoráról kerül le, hanem a romániai Romturingia alkotása, ahol régóta foglalkoznak egyedi Dusterek építésével. A pick-up a romániai kereskedésekben már rendelhető 22 500 euróért, de az exportjáról nincs hír.