MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Paulo Coelho és Kobe Bryant könyve nem készül el

Paulo Coelho és Kobe Bryant könyve nem készül el

magyarnarancs.hu

A brazil író bejelentette, hogy nem fejezi be könyvet, és törölte közös munkájuk kéziratát.

Bryant 2016-ban, visszavonulása után merült fel a 72 éves brazil regényíróban és a kosárlabdázóban egy közös gyerekkönyv ötlete – ám a köteten csak néhány hónappal ezelőtt kezdtek el dolgozni, írja az MTI.

„Töröltem a vázlatot, mert semmi értelmét nem látom annak, hogy nélküle publikáljam” – mondta Coelho. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne akarna majd írni arról, mi mindent tanult Bryanttől, és arról, hogy milyen nagyszerű ember volt. „De egy gyerekkönyvnek így semmi értelme sincs már.”


Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja egy helikopter-balesetben vesztette életét vasárnap. A helikopteren volt Bryant 13 éves lánya, Gianna is, aki szintén nem élte túl a balesetet. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt.
Bryant Coelho nagy rajongója volt, Az alkimistát a kedvenc könyvének nevezte, és csapattársaitól volt ügynökén át sokaknak ajánlotta. Coelho is sokra becsülte a kosarast: „Nagyon sok minden járt a fejében. Tragikus halála után látszik, hogy milyen fontos volt ő a világ számára. Még sokat fogunk beszélni örökségéről, amit nem csak a sportban hagyott maga után.”
A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja.