MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Okos arcmaszkkal a szennyezett levegő ellen

Okos arcmaszkkal a szennyezett levegő ellen

startlap.hu

Várható volt, hogy előbb-utóbb megjelenik az intelligens maszk.

Az ATMOBLUE arcmaszk a gyártója szerint nemcsak véd, hanem rendkívül okos is: testreszabható HEPA kupakkal és tokokkal rendelkezik, amiket különböző színekre lehet cserélni, ráadásul a beépített intelligens levegőventilátorokkal biztosítja, hogy viselőjének még a lélegzés is könnyebb menjen.

Az okostelefonok, okostévék és okosórák után egyre több eszközünk lett okos: többek közt postaláda, boradagoló, fültisztító, zuhany, csengő, és ezt a listát a végtelenségig lehetne folytatni a legmeglepőbb tárgyak felsorolásával. A koronavírus miatt azonban az arcmaszkok kerültek előtérbe, így várható volt, hogy előbb-utóbb megjelenik az intelligens maszk is. Eljött az idő, piacra dobták – de mit tud ez a készülék?

Mindig szűrt levegő

Az ATMOBLUE-t lényegében egy hordozható légtisztítónak tartják: a H13 HEPA szűrő blokkolja a levegőben lévő 0,3 mikron átmérőjű vagy annál nagyobb káros részecskék 99,97% -át (beleértve a baktériumokat, a szennyezéseket, a füstöt és az allergéneket), így a viselője mindig hozzáférhet friss, szűrt levegőhöz. Nemcsak ezért intelligens, hanem azért is, mert testreszabható HEPA kupakkal és tokokkal látták el, amiket különböző színekre lehet cserélni, így bármikor az öltözetünkhöz, stílusunkhoz igazíthatjuk a maszkokat.

A leglényegesebb elemek azonban a beépített intelligens levegőventilátorok, amik biztosítják, hogy a maszk viselése közben könnyű legyen lélegezni. Ismerős az a fullasztó levegő, ami az egyszerű maszkokban megtelepszik? Pontosan ezt küszöbölik ki a ventilátorok, amik segítségével a szellőzőkön keresztül beáramlik a friss levegő, ami kiszorítja az elhasználtat – egyúttal eltávolítja a nem kívánt baktériumokat a légzőzónából.

Hosszan tartó biztonság és kényelem

A maszkok egy idő után rendkívül zavaróvá válnak, ám ez a hordható légtisztító szilikon tömítéssel van ellátva, ami a bőrhöz közel helyezkedik el, de nem hagy nyomot és hozzájárul a kényelmes viseléshez. Az okoseszköz átlagos használati ideje 150 óra, stílusos, szemrevaló kivitelezésének és a pántoknak köszönhetően egyáltalán nem zavaró hordani.