MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Nem kell a high-tech

Nem kell a high-tech

autopro.hu

Kétezer brit autóst kérdeztek meg az autók technológiai felszereltségéről.

Egy, a Dacia által készített friss felmérés szerint a brit autósok zöme szívesen megválna azoktól technológiai funkcióktól, amelyeket nem használ az autójában. Ezért cserébe persze olcsóbb árakat szeretnének. A sok high-tech funkciót ráadásul zavarónak is tartják.

A Dacia megbízásából készült felmérésben kétezer brit autóst kérdeztek meg az autók technológiai felszereltségéről. A válaszadók 76 százaléka úgy vélte, hogy a túl sok hightech funkció zavaró lehet, eltereli a figyelmet a vezetéstől. 78 százalék válaszolta azt, hogy csak olyan technológiai funkciókra van szüksége, ami tényleg könnyebbé teszi az életet vagy a vezetést.

69 százalék szerint már túl bonyolultak az autók infotainment rendszerei, a válaszadók kétharmada pedig azt gondolja, túl sok szoftveres megoldással lehet találkozni az autókban.

Azért van, amit mindenki szeret

A felmérésben rákérdeztek arra is, mik azok a megoldások, amiket szeretnek a sofőrök. A legtöbben a parkolást segítő szenzorokat, a tolatókamerát és a Bluetooth-t nevezték meg, ezeket a funkciókat a legtöbb sofőr használja a mindennapok során.

A tanulmány azt követően készült, hogy a Dacia termelési vezetője, Andrea Guinea arról beszélt a Müncheni Autószalonon, hogy a Renault Csoporthoz tartozó OEM vevői nem szívesen fizetnének a legújabb technológiai újdonságokért – ettől még persze a Dacia nem akar unalmas autókat gyártani, azonban csak a tényleg hasznos és „cool” funkciókat építenék be az autóikba – írja az Autocar.