MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Napi öt euróért kínálja a Dacia elektromos autóját egy francia hipermarket

Napi öt euróért kínálja a Dacia elektromos autóját egy francia hipermarket

hvg.hu

Alig 1800 forintért lehet bérelni naponta.

Alig pár hete lehet kapni a Dacia Springet és a hírek szerint a 300 kilométeres hatótávú autóra nemcsak a hagyományos kereskedők csaptak le.

Az egyik legnagyobb francia hipermaketlánc az E.Leclerc, mostantól azt ajánlja vásárlóinak, hogy öt euróért - 1800 forintért - béreljenek ilyen autókat tőlük. A csomagban benne van a biztosítás és karbantartás ára is.

A cég nemcsak a román márka autóit, de a hazai Renault Zoét is kínálja bérlésre, igaz, azt 6 euróért naponta. A bérelhető flotta mérete nem is szerény, mintegy 3000 Renaultot és 1000 darab Daciát tartalmaz.

A Dacia Spring egyébként bérleti célokra ideális autónak tűnik. A kisméretű városi crossover 5 ajtós és 4 üléses, a jármű hossza mindössze 3,7 méter, a szélessége 1,6 méteres, és a belső tér hossza 2,4 méter. A Spring csomagtere 300 literes, és a hajtását egy 44 lóerős elektromos motor biztosítja. A Dacia elektromos autó teljes tömege 995 kilogramm – ebből hivatalosan 280 kilót nyom az akkucsomag.

A kocsi 26,8 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátora 225 kilométeres WLTP-hatótávú, azonban csak városi használat mellett a gyártó szerint ez elérheti a 295 kilométert is. 30 kW-os egyenáramú töltőről az autó nagyjából egy óra alatt nyeri vissza a teljes hatótávra elegendő erejét.