MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Nagylelkű taxis

Nagylelkű taxis

nlc

A 22 éves Giada fél napos autóút után érkezett végre haza.

Giada Colallto február elsején az Erasmus-program keretében érkezett meg a spanyolországi Bilbaóba, nyelvtanulási céllal. A 22 éves olasz lánynak az volt a terve, hogy június végéig az országban marad majd, de közbe szólt a világméretű koronavírus-járvány.

Mikor márciusban Spanyolországban is megjelent a vírus, és a fiatal lány óráit lemondták, Giada úgy döntött, Bilbaóban marad és kivár. Közben a lakótársai egytől-egyig mind hazamentek, és egy ponton túl Giada is úgy érezte, ez a legjobb megoldás. A CNN amerikai hírcsatornának elmondta, felvette a kapcsolatot az olasz nagykövetséggel, ahol felajánlottak neki egy lehetőséget, amivel Madridból Párizsba, onnan Rómába, majd Velencébe repülhet.

A korlátozások miatt a fiatal lány már Madridból se mehetett tovább, sőt, korábbi szálláshelyére, Bilbaóba se utazhatott vissza. Egy barátja ajánlotta neki a jószívű taxisofőrt, aki végül időt és energiát nem sajnálva, hazajuttatta a fiatal lányt. 12 órás autóút után érkeztek meg Giada olaszországi otthonába, és bár a lány az egész utat ki akarta fizetni megmentőjének, a szintén 22 éves bilbaói sofőr ezt nem engedte: csak a Bilbao-Madrid távolságra volt hajlandó pénzt elfogadni tőle.

A jószívű taxist Giada szülei egy kosár finomsággal – grappával, borral és csokoládéval – engedték útjára másnap.