Tam_Bau
MENÜ
2020. árpilis 4.
Izidor
Modern konyhák – meleg tónusok

Modern konyhák – meleg tónusok

otthonneked.hu

Egy-egy konyhasziget akár egy szép szobor, vagy műalkotás esztétikájával is megörvendeztet bennünket.

A konyha mindig is a ház szíve-lelke volt, manapság azonban, mióta szorosan összefonódik a nappali életterekkel, még lényegesebb nem csupán a funkció, hanem a látvány szempontjából is. Nézzük, milyen elképesztő látványmegoldásokkal készülnek az idei év trendkonyhái, innovatív megoldásai!

Ha konyhánk központi szerepet játszik a térbeli elrendezését tekintve, összekapcsolja otthonunk szerves egységeit, akkor az adott területek berendezésével, anyagaival, színeivel harmóniában kell lennie. A tervezők választása pedig egyre bonyolultabb. Egy mai konyhának már nem elég a funkcionalitás és a kényelem: elegáns, már-már művészi látvánnyal, kivitelezéssel találkoznak sok esetben.

A csillogó márvány felületek újra visszatérnek a konyha trendekbe, ahogyan a rejtett fogantyús kialakítás is egyre népszerűbb, hiszen ezek a letisztult felületek így mutatnak szépen. A látványos, natúr fa vagy kőfelületek időtlen szépsége szintén hódít, ahogyan a fémek, a drámai tónusok, az időtlen luxus megtestesítői – de nézzük meg részletesebben a legütősebb újításokat!

A kőből készült pultok, vagy a kő hatású, egészen élethű és tartós óriás hidegburkolat felületek egyértelműen az év anyagai lesznek, a márványnak és a fa természetes, meleg árnyalatainak valamennyi változata dominálni fog az idén. Kombináljuk bátran elegáns bárszékekkel, lámpákkal! A fekete kellemes, mégis határozott keretet ad az általunk kiválasztott anyagoknak, színeknek…

Szürke és fekete konyhákból mostanság rengeteget láthatunk, de egyre nő az igény, és a tervezői affintás a meleg árnyalatok iránt, hiszen otthonosságot, melegséget, meghitt, kellemes légkört teremtenek. A különböző fa elemek egyszerre lehetnek modernek, frissek, de akár vintázs, korhű vagy romantikus megjelenítést is elérhetünk általuk. A modern stílus szépen összehozható a korhű elemekkel.

Egyszerű, tiszta esztétikai megjelenítés, meleg, természetes tónusok – ez a Japán stílus, mely a legmodernebb belsőépítészeti irányzatok egyike az idén

A konyhabútorok után a frontok is egyre inkább sötétednek, a matt szürke és matt fekete egyfajta újszerű, urbánus eleganciát hoz élettereinkbe. A nyers dió, a sötétebb márvány vagy beton hangjai egyre inkább teret nyernek, a petrol kék mellett idén a petrol zöld árnyalatával is gyakrabban fogunk majd találkozni…

A nagy kamra, és a tárolókapacitás nagy előnye, hogy a konyhát nem kell telizsúfolnunk szekrényekkel. Ám ha nincs kamránk, vagy óriási fal áll a rendelkezésünkre, akkor a teljes falat beépíthetjük, letisztult, bőséges, rejtett tárolókapacitást nyerve ily módon. A fal panelek bezárásával a konyha minden látható részlete eltűnik, ezáltal még letisztultabb, egységesebb lesz a tér.

A konyhaszigetek egyre divatosabbak napjainkban – nem csupán a konyha funkcióját és a forgalmat tudjuk kibővíteni általuk, de ez a módszer kényelmes az ételek elkészítése és a kiszolgálás szempontjából is – persze, ha van hozzá elegendő helyünk.

Modern, stílusos, miközben rendkívül praktikus is, ha a fali szekrények, szekrénysorok közepén, kényelmes magasságban kap helyet a sütő, melyből akár többet is egymás mellé építhetünk. És ha már gépek: egy gyönyörű, innovatív hűtőszekrény is méltó kiemelést kaphat konyhánkban…

Egyre több helyütt látjuk a felső szekrénysor elhagyását, melyet nyitott polcokkal, dekorációs elemekkel helyettesítenek, azonban a másik végletre is számos példát láthatunk. Ilyenkor a felső konyhaszekrények hangulatos led világítást kapnak, az üvegtokot belülről világítják meg, a függesztett fémkeretes polcok vagy belső megvilágítású vitrines szekrényekkel pedig mélységet adhatunk konyhánk terének.