MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Mintha most gördült volna le a gyártósorról

Mintha most gördült volna le a gyártósorról

vezess.hu

Igazi otthont varázsoltak a közel 50 éves lakókocsiból.

Polírozott alumínium karosszériájával, gyári ablakaival és kerékburkolataival kívülről úgy néz ki ez az 1973-as Airstream lakókocsi, mintha most gördült volna le a gyártósorról. Mindez egy házaspár, Ed Potokar és Amy Rosenfeld érdeme, akik a Hudson Valley Airstream csapatát alkotva újították fel a lakókocsit New York állam egyik falujában.

A belteret teljesen lecsupaszították, így az új mechanikát és környezetbarát kőzetgyapot-szigetelést kapott, továbbá új vízvezeték-rendszert építettek ki. Új vonóhorgával, kerékcsapágyaival és friss gumiabroncsaival már lehet is vele kempingezni menni. A tartályok ugyanakkor eltűntek belőle, a készülékek pedig tisztán elektromosak, amiknek működését egy 100 amperes panel biztosítja.

Változtattak az elrendezéshez, így az lényegesen eltér az alaprajztól, tekintve, hogy különálló fürdőszobát nyitottak a lakókocsi hátsó részében, amiben a mosdó és a WC mellett egy mélyített zuhanytálca is található. A tér nagyját az ágyak és a konyha viszi el – a méretes franciaágyon jókat lehet szundítani, míg a konyhát többek között főzőlappal, mikrosütővel, hűtőszekrénnyel és mosogatóval szereltek fel. Kétoldalt mahagóni munkalapok kaptak helyet.

Sok mindent sikerült tehát összezsúfolni egy ’70-es évekbeli, mégis a modernkorba illő, közel 9 méter hosszú lakókocsiba, amit Roberta Flack többszörös Grammy-díjas énekesnő után Robertának nevezett el a házaspár, mégpedig azért, mert 1973-ben jelent meg egy nagy albuma. A remekművet 97 ezer dollárért (kb. 30 millió forintért) keresi új gazdáját.