MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Megújult a Ford egyterűje

Megújult a Ford egyterűje

vezess.hu

Új generációs Tourneo modelleket ígér a Ford, a Tourneo Connect pedig az első ezek sorában.

 A kétféle tengelytávval, kettő vagy három üléssorral elérhető újdonság belső tere teljesen ülésmentesíthető: az első sor kivételével minden ülés ledönthető, előre billenthető vagy kiszerelhető. Ráadásul az első utasülés támlája vízszintesig előre billenthető, így akár 3 méteres tárgyak is szállíthatók a belső térben.

A maximális raktérkapacitás tengelytávtól függően 2,6, illetve 3,1 köbméter. A csomagtér hossza a harmadik, második, illetve az első üléssorig mérve 317 (629), 1100 (1452) vagy 1913 (2265) mm.

A hátsó ülésekre tolóajtók vezetnek, a mindennapi igényeket pohártartók, tárolórekeszek, USB töltőaljzatok elégítik ki. Opciós extra a panoráma üvegtető és a kétzónás klímaberendezés, de rendelhető kihúzható combtámaszos, illetve elektromosan állítható deréktámaszos ergonomikus ülés is.

Noha formátuma és funkcionalitása haszonjárműves, a Ford Tourneo Connect kiviteltől függően mégis 17 colos, kéttónusú keréktárcsákat, méhsejt-szerkezetű hűtőmaszkot, fémhatású fenékvédő-lemezeket, valamint robusztus kerékívtoldatokat kap, mint valami szabadidőjármű.

Az utastérben 8,25 vagy 10,0 colos érintőképernyő szolgál a navigációs, audio- és klímafunkciók vezérlésére, a nagyobb kijelzőhöz okostelefonos távvezérlő funkció (Ford Pass) is tartozik. A műszeregység lehet analóg vagy digitális; utóbbi a gazdag felszereltségű kiviteleken alapértelmezett. A 10,25 colos monitor négyféle üzemmódban jelenít meg különböző preferált információkat.

A Ford Tourneo Connect akár tizenkilenc különböző vezetőtámogató funkcióval segíti a pilótát, ezek jelentős része alapfelszerelésként elérhető minden kivitelhez – ilyen a tempomat, a sávban tartó rendszer, az automata vészfékrendszer, a visszagurulás-gátló vagy a parkolóradarok. Kérhető parkolórobot is, vagy a vontatást, illetve a vontatmány csatlakoztatását támogató rendszer is. Alapfelszerelés az automatikus távolságifény-vezérléssel szerelt LED-es fényszóró.

Motorból háromfélét kínál a Tourneo Connect. Az 1,5 literes EcoBoost benzinmotor 114 lóerős, 220 Nm nyomatékú, míg az EcoBlue dízelmotor elérhető 102 vagy 122 lóerős teljesítménnyel (280 vagy 320 Nm). Alapfelszerelés a hatfokozatú kézi váltó, de a két erősebb motorhoz kérhető hétfokozatú, dupla kuplungos automata váltó is. A legerősebb dízelmotor újdonsága az összkerékhajtás, ez azonban csak kézi sebességváltóval társítható. Az összkerékhajtás nem befolyásolja a csomagtartó kapacitását, illetve a rakodóperem magasságát, a 4WD modellekhez robusztus fenéklemez-burkolat is kérhető.