MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Májusban érkezik a Fiat nyolcszemélyes kisbusza

Májusban érkezik a Fiat nyolcszemélyes kisbusza

villanyautosok.hu

Bemutatkozott a Fiat vadonatúj tisztán elektromos meghajtású személyszállítója, az E-Ulysse.

Az E-Ulysse-ben a Stellantis autógyártó csoport már jól ismert hajtásrendszere dolgozik, azaz a 100 kW (136 LE) motorteljesítményhez 260 Nm nyomaték párosul, a végsebesség pedig 130 km/h. A vásárlók kérhetik az autót 50, vagy pedig 75 kWh kapacitású akkuval, utóbbival 330 km WLTP szerinti hatótávolságot kapnak. Az akkumulátor legfeljebb 100 kW teljesítménnyel tölthető DC hálózaton, AC-n pedig maximum 11 kW-ot bír el a fedélzeti töltő.

 

Az autó többféle változatban is elérhető lesz: a Shuttle verzió 8 ülés kínál, és az utasteret összesen 12 konfigurációban lehet elrendezni, míg a Lounge 16-féle konfigurációt kínál 7 személy számára. Mindkét változatban a hátsó ülések sínekre vannak helyezve, így könnyedén mozgathatók a felhasználók igényei szerint. A csomagtér kapacitása 4200 liter a 4,95 méter hosszú E-Ulysse-ben, és 4900 liter az 5,3 méteres verzióban, de ezt csak akkor lehet maximálisan kihasználni, ha nem foglaltak az ülések, egyébként 900, és 1500 liternyi csomag fér el az utasok mögött.

 

 A villanyautó legjobban felszerelt változatában egy 7 colos érintőkijelzőt találunk Apple CarPlay és Android Auto támogatással, valamint Connect Nav szolgáltatással. A választható extrák között szerepel például a panoráma üvegtető, a 17 colos keréktárcsák, a háromzónás légkondi, xenon fényszórók, bőrkárpitozás, és számos vezetéstámogató rendszer.

 

A gyártásnak a Stellantis gyára ad otthont a francia Hordainben, a rendelés pedig márciusban indul Olaszországban, Németországban, Franciaországban, és Ausztriában. A kereskedésekbe májusban érkezik az autó.