MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Ligetvári most az otthoni edzésre összpontosít

Ligetvári most az otthoni edzésre összpontosít

24.hu

A magyar válogatott kéizlabdázója, Ligetvári Patrik Spanyolországban játszik a Logrono La Riojában.

Pontosabban játszana, ha a koronavírus nem bénította volna meg a sportéletet. A Telekom Veszprém 24 éves kölcsönjátékosa a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában ismerte el, hogy megviseli a kialakult helyzet.

Ez most pillanatnyilag kiesik az életünkből, ami nagyon fura, éjszakánként nehezen is tudok aludni emiatt – mondta a házi karanténról a kézis, hozzátéve, a klub és a válogatott erőnléti edzőinek útmutatásait követve próbálja megőrizni a fizikumát.

Ligetvári számára egyébként duplán nagy érvágás a kialakult helyzet, hiszen éppen azért került Spanyolországba, hogy több játékidőt kapjon. A koronavírus-járvány miatt otthonába szoruló kézilabdázó pont az értékes pályán töltött időtől esett el. Ennek ellenére az elmúlt két idényt pozitívan értékelte az interjúban.

„Fiatal játékosként érkeztem Spanyolországba, teljesen rutintalanul. Bár a veszprémi keret tagja voltam, nem értem el azt a szintet, hogy az edző nyugodt szívvel pályára küldjön. Visszatekintve azt tudom mondani, hogy sikerült elérnem ezt a célt. Nagyon sok mindent tanultam, amióta Spanyolországban játszok, és remélem, hogy még tovább tudok fejlődni.”

A Telekom Veszprém saját nevelésű játékosa szerint a tapasztalatokkal felvértezve esélye lesz majd beverekednie magát a Veszprémbe is, jó formában legalábbis elérhető ez a cél. Most azonban az otthoni edzésre összpontosít, szobakerékpárral, kézi súlyzókkal és fittball-labdával igyekszik nehezebbé és színesebbé tenni, amivel reményei szerint majd még jobban lefárasztja magát.