MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél

Légzsákból készült ruhakollekció a Mercedesnél

roadster.hu

Újrahasznosított légzsákokból készültek a ruhák, néhány darab felfújható és leereszthető.

Ötven éve szabadalmaztatták a légzsákot, és negyven évvel ezelőtt jelent meg az első ezzel szerelt autó, amit különleges módon ünnepelt meg a Mercedes: a légzsákok anyagából terveztettek ruhakollekciót.

2017-ben mutatta be saját divatmárkáját Heron Preston, és a tervező azóta olyan neves márkákkal működött együtt, mint a Caterpillar, a Levi’s és a Nike. A következő évben a NASA-val tervezett közös kollekciót az amerikai űrügynökség létrejöttének hatvanadik évfordulójára, majd a HP-vel együtt mutatott be komposztálható táskákat.

Heron Preston legújabb kollaborációja a Mercedes-Benzzel közösen készült el, és egy újabb fontos évfordulóra emlékeznek vele.

A német gyártó 1971-ben szabadalmaztatta a légzsákot, és 1981-ben mutatta be az első sorozatgyártású modellt, az S osztály korábbi generációját, amit ezzel a fontos életmentő eszközzel szereltek fel.

A szeptemberi berlini divathéten bemutatott kollekció érdekessége, hogy újrahasznosított légzsákokból készült, és azokhoz hasonlóan néhány ruhadarab felfújható és leereszthető.

Heron Preston ezzel kívánja felhívni a figyelmet erre a fontos biztonsági eszközre, ami rengeteg életet mentett meg, és mára kötelező tartozék minden új autóban.

Thibaut Grevet készítette a fényképeket a kollekcióról, amelynek a darabjai nem kerülnek forgalomba, a légzsákruha-koncepció egyedi példányait aukción lehetett megszerezni.