MENÜ
2024. május 21.
Konstantin
Környezetbarát golyóstollak

Környezetbarát golyóstollak

ng.24.hu

A BeGreen termékcsalád minimum 70%-ban újrahasznosított műanyagból készült tollakat tartalmaz.

Szakértők, a világ minden pontján egyetértenek abban, hogy a globális felmelegedés mértékét 2°C alatt kell tartani. E célkitűzés megvalósítása számos vállalatnak hatalmas kihívást jelent. Függetlenül attól, hogy mennyire erőforrás-hatékonyan képes egy vállalat működését biztosítani, mindig felmerülnek elkerülhetetlen kibocsátások. A Co2 kiegyenlítésre lehetőséget adó projektek nélkül nem tudunk a globális felmelegedéssel hatékonyan szembeszállni.

A Pilot – mint a világ egyik legnagyobb írószergyártója – a 2000-es évek eleje óta dolgozik azon, hogy csökkentse tevékenysége környezetre gyakorolt hatását. E folyamat részeként a világban elsőként, 2006-ban bevezette a BeGreen termékcsaládot, amely minimum 70%-ban újrahasznosított műanyagból készült tollakat tartalmaz.

A Pilot számára kiemelkedően fontos szempont az átláthatóság, a hitelesség és a folyamatos fejlődés. Így, a márka célkitűzései közé tartozik az is, hogy európai gyárának Co2 lábnyomát teljes mértékben kompenzálja. Ez az elhatározás olyan ikonikus termékekre vonatkozik, mint a G-2 zseléstollak, a B2P golyós- és zseléstollak, valamint a V-5 és V-7 rollertollak. Ezen termékek megvásárlása esetén a toll előállítása teljes mértékben környezetkompenzálásra kerül, ez évente összesen nem kevesebb mint 1 456 824 kg Co2 kibocsátást, 33 millió toll legyártását jelenti.

A környezetkompenzált termékek kiváló lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy a vásárló környezettudatos döntést hozzon, életstílusának, szokásainak megváltoztatása nélkül.

A cég megközelítése négy elengedhetetlen pilléren alapul:

Recycle, azaz újrahasznosítás: előnyben részesítik az újrahasznosított műanyag felhasználását, így született meg a BeGreen termékcsalád is, melynek darabjai minimum 70%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek.
Reduce, azaz csökkentés: kevesebb műanyagot használnak fel csomagolásaikhoz, hiszen a BeGreen termékcsaládba tartozó csomagolások 100%-ban újrahasznosított kartonból készülnek.
Refill, azaz újratöltés: a betétet cserélje, ne a tollat! A BeGreen termékcsaládba tartozó írószerek 85%-a, a teljes Pilot portfólió több mint 60%-a újratölthető.
Reclaim, azaz helyreállítás: óceáni műanyag hulladék összegyűjtésével csökkentik a környezetszennyezést. Az ikonikus B2P tollcsalád esetében, az újrahasznosított PET alapanyag mellett óceánokból visszagyűjtött műanyagot is a termékhez adnak.