MENÜ
2024. május 8.
Mihály
Könnyű és egyszerűen elkészíthető

Könnyű és egyszerűen elkészíthető

divany.hu

Paprikás lisztbe forgatjuk a hekktörzseket, és forró olajban szép pirosra sütjük.

Általában igaz, hogy ami „sajtos” és „szósz”, az jó eséllyel valami bűnös, zsíros és kalóriadús étel lesz, és bár ez a legtöbbször igaz, most mégis felejtsd el. Ennek a fogásnak az alapja egy-egy nagy szelet sovány hekk, aminek 10 dekájában csak 89 kalória van. Hát csak elfér már mellette egy kanálka cheddarszósz.

Hozzávalók 2 személyre:
4 nagyobb szelet hekkfilé4 evőkanál liszt1 evőkanál édes pirospaprikasó és bors ízlés szerint0.5 mokkáskanál fokhagymapor10 deka reszelt cheddar2 deci tejszínfél citrom leve0.5 deci fehérbor.
Recept idők Előkészítési idő: 10 perc Elkészítési idő: 25 perc

Készíts mellé egy nagy adag franciasalát csemeguborkával, almával és ezúttal majonéz helyett egy kis joghurtos öntettel, és és akár el is hagyhatod a sajtos szószt, ha az újévi fogadalmad nem engedi. Ha pedig igen, akkor egy adag frissen sült köményes-paprikás-parmezános édesburgonya vigyen a bűnbe – így már megéri.

Elkészítés:
A hekktörzseket olvaszd szobahőmérsékletűre, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Vagdosd be egy-másfél centinként, majd sózd, borsozd és citromozd be egy kicsit a szeleteket.

A lisztet rakd egy tányérba, keverd össze a fűszerpaprikával és a fokhagymával. A halat jól forgasd bele a paprikás keverékbe, majd tedd a felforrósított olajba, és süsd aranybarnára 8-10 perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges olajat.

A sajtszószhoz semmmi más dolgod nem lesz, csak a tejszínt forróra hevíteni, beleönteni a fehérbort és belszórni a reszelt sajtot. Ha a sajt elolvadt, ízesítsd sóval és fehér borssal, és már el is készültél.