Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Kiyosaki: Hitlernek a hiperinfláció segített

Kiyosaki: Hitlernek a hiperinfláció segített

business2community.com/Vincze Zita

100 év telt el azóta, amikor Németországban a hiperinfláció hatalomra juttatta Adolf Hitlert.

Robert Kiyosaki, a ‘Gazdag papa, szegény papa’ című bestseller és pénzügyi könyv szerzője egy ideje folyamatosan a közelgő pénzügyi összeomlásra figyelmeztet. Szerinte különösen az Egyesült Államokra igaz ez. A történelem egyik leghírhedtebb gonosztevőjével hasonlította össze a helyzetet, és a Bitcoin (BTC) vásárlására buzdítja a követőit.

Kiyosaki egész pontosan arra mutatott rá, hogy 100 év telt el azóta, amikor Németországban a hiperinfláció hatalomra juttatta Adolf Hitlert. Őszinte reményét fejezte ki, hogy az USA nem készül arra, hogy szintén a hiperinflációt “ünnepelje” – derül ki a neves befektető november 19-én közzétett X-posztjából.

Továbbá azzal érvelt, hogy az ország kormánya a “valaha volt leginkompetensebb”. Valamint azt tanácsolta olvasóinak, hogy tanulmányozzák a németországi és zimbabwei hiperinflációt, és halmozzanak fel élelmiszert, fegyvereket, aranyat és ezüstöt. Különösen a Bitcoint dicsérte, mint a legjobb védekezést, mivel szerinte “az emberek irányítják a Bitcoin értékét, nem a vezetőink”.

Kiyosaki mostani szavai valóban megismétlik az október elején elhangzottakat, amikor a pénzügyi tanácsadó azt hangsúlyozta, hogy a hiperinfláció nem azt jelenti, amit sokan gondolnak róla. Mégpedig az árak emelkedését, hanem valójában az ellenkezőjét: a pénz vásárlóerejének csökkenését jelenti.