MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Katonai teherautóval a világutazó

Katonai teherautóval a világutazó

sokszinuvidek.24.hu

A nyolckerekű monstrum úgy néz ki, mint egy harckocsi, közben pedig igazi luxuslakosztály.

Petra Schümann egész életében szeretett utazni, az utóbbi években azonban egyre erősödött benne a vágy, hogy szakít addigi életvitelével, és nekivág a nagyvilágnak,írta a liget.ro. A német hölgy eladta könyvelőirodáját – ami saját vállalkozásaként a munkahelye volt – és lakását, majd vásárolt egy nyolckerekű katonai teherautót, hogy elindulhasson hosszú kalandozására.

A járművet persze alaposan át kellett alakítani, hogy lakható és biztonságos legyen. Napelemeket szerelt fel a kocsira, így a kályha, mosógép és az egyéb háztartási eszközök is árammal működnek, de a rossz időjárásra gondolva generátort is vásárolt.

Petra Schümann a teherautóban egy daruval emelhető kvadot is szállít, ami azért lényeges, mert ha megáll egy helyszínen, akkor a kisebb járművel könnyedén bejárhatja a vidéket. Így tett most Székelyföldön is, ahol az udvarhelyszéki Bögözben “állomásozott” és egy héten át ismerkedett a környékkel.

A vándor júniusban indult útnak Németországból. Eddigi utazása során nem voltak különösebb problémái, gondot csak a járványügyi helyzet miatti korlátozások okoztak. Néhány országba nem egyszerű bejutni, ezért folyamatosan újra kell terveznie az útvonalát.

Jelenlegi elképzelése szerint Bulgárián áthaladva Görögországba szeretne eljutni, ahol tavaszig maradna. A következő terv már Ázsia felfedezése, ahol néhány évet szeretne eltölteni.

Aki hasonló álmokat dédelget, egy percig se gondolkozzon, rögtön induljon útnak, amint teheti. Nem kell több pénz ehhez, sőt inkább kevesebb, mintha valaki helyhez kötötten szeretne élni – mondta a portálnak a világutazó.