MENÜ
2021. szeptember 17.
Zsófia
Karakteres, de megújult modell: Audi RS3

Karakteres, de megújult modell: Audi RS3

hvg.hu

A 2.5 literes, öthengeres benzinmotor jellegzetes hangulatát nagyon lehet kedvelni.

Egy igazán régivágású, sajátos karakterű modell legújabb generációját dobta piacra az Audi. Megérkezett az új RS3-as 400 lóerővel és márkára jellemző öthengeres, 2.5 literes motorral.

Az ötajtós és szedán változatban egyaránt elérhető modell motorja 500 Nm-es nyomatékot ad le és az összkerék-hajtás mellett azt is megoldották, hogy a driftelést is támogassa a hajtási-rendszer. Az új RS3 megkapta azt az úgynevezett RS Torque Splitter technológiát, amely egyénileg változtatható módon osztja meg a nyomatékot a hátsó kerekek között. Az elektronikusan vezérelt többtárcsás tengelykapcsoló képes arra, hogy a nyomaték akár 100 százalékát egyetlen kerékre összpontosítsa.

Egyenes vonalon is elég fürge az új RS3, a 0-100 km/h-t mindössze 3,8 másodperc alatt éri el. A végsebessége 250 km/h-ra korlátozott alapból, de ha valaki megvásárolja az RS Dynamic csomagot, akkor máris 290 km/h-val gazdálkodhat, emellett még kerámia fékeket is kaphat.

Az Audi 33 milliméterrel kiszélesítette az első nyomtávot is az előző RS3-hoz képest, így a karosszéria is szélesedett, ami igazán jót tesz a megjelenésnek.

Az Audi RS3 Sportback és RS3 Sedan a nyár végével lesz megrendelhető Európában. Németországban az áraik az ötajtós és szedán változattól függően 60 000 euró (21,5 millió forint), illetve 62 000 eurónál (22,2 millió forint) kezdődnek.