MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Ilyen lesz az új Audi A4

Ilyen lesz az új Audi A4

vezess.hu

Szélesebb és laposabb a hűtőmaszk, vízszintes sávok szélesítik optikailag az autót.

Mostantól alapfelszerelés a LED fényszóró, felárért akár mátrix rendszerű is lehet. 12 karosszériaszín elérhető, köztük az új Terra-szürke (az A4 galériában ebben az árnyalatban láthatók az autók.)

Új operációs rendszer fut a vezető felé billentett érintőképernyőn. Az okostelefonok kezelési könnyedségét ígérő szoftver szabad szavas keresést, online funkciókat, köztük az autók és az infrastruktúra (Car-to-X) közötti kommunikációt kínál – utóbbi pl. segít meglovagolni a zöldhullámot, vagy valós időben tájékoztat a veszélyhelyzetekről.

A piacra lépéskor hatféle motor (150-347 LE) áll rendelkezésre, ebből három 12 voltos Mild Hybrid rendszerrel, ami 10 kilométerenként 0,3 literrel csökkenti a fogyasztást.

Futóműből normál és sport, valamint kétféle adaptív rendszer áll rendelkezésre: utóbbiak közül a kényelemre hangoltat 10, a sportosabbat 23 mm-rel ültették le.

Újdonság a palettán a 347 lóerős S4 TDI, amely a más modellekből már ismert, új generációs 3.0 TDI blokkot kapja meg. A 48 voltos rendszerre épülő erőforrás elektromos meghajtású turbót és fékenergia-visszanyerést kap, a mild hibrid sportmodell 4,8 mp alatt gyorsul 100-ra. A 354 lóerős S4 TFSI benzines csúcsmodell Európában nem kapható.

A kínálatban marad az A4 Allroad Quattro, 35 mm-es futóműemeléssel, nagyobb kerekekkel, szélesebb nyomtávval.

A facelift-es modell limitált szériával debütál; az Audi A4 Edition One három motorral (245 LE benzines, 190 vagy 231 LE dízel) elérhető.