MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Hordozható otthoni akkugenerátor

Hordozható otthoni akkugenerátor

gyartastrend.hu

Az EcoFlow akkugenerátora még a mozgási energiát is árammá alakítja.

Az otthoni akkumulátorok piacát évek óta a Tesla Powerwall uralja, de azért új kihívói is akadnak. A CES 2024 kiállításon az EcoFlow bemutatta a Delta Pro Ultra-t, egy hordozható otthoni akkugenerátort, ami elegendő energiát termel egy ház áramellátásához. Ami a Delta Pro Ultra-t megkülönbözteti a többi otthoni akkutól, hogy egy kerekes raklapra épült, vagyis mozgatható. Például magunkkal vihetjük egy kempingtúrára, sőt, akár bőröndként is guríthatjuk. A terméket azért elsősorban lakossági áramellátási tartalékrendszerként ajánlják, amelyet hosszabb áramszünetekre és mindennapi használatra egyaránt alkalmas.

A CES 2024 kiállításon az EcoFlow bemutatta a Delta Pro Ultra-t, egy hordozható otthoni akkugenerátort, ami elegendő energiát termel egy ház áramellátásához. Forrás: EcoFlow
Az egység impozáns teljesítménnyel rendelkezik – szemben a jelenleg kapható, hordozható, de nem gurítható powerbankokkal. Óránként 6 kilowatt kapacitásra képes, illetve 7,2 kilowatt kimenő teljesítménnyel és 5,6 kilowatt napenergia-bemenettel rendelkezik. A moduláris kialakítás lehetővé teszi a tárolás és a teljesítmény gyors bővítését. Napenergiával és gázzal is kompatibilis, illetve az egész rendszer egy intelligens panelhez, az újonnan bevezetett Smart Home Panel 2-höz kapcsolódik. Ez analitikát biztosít a felhasználók számára, segítve őket az energiafelhasználás optimalizálásában.

A rendszer összesen három invertert integrálhat, így akár 21,6 kW teljesítményt is lehetővé tesz. Minden egyes inverter alá akár öt akkumulátormodul is egymásra helyezhető, ami akár 90 kWh kapacitást is lehetővé tesz, ami az EcoFlow szerint két naptól egy hónapig terjedő időszakra elegendő egy egész otthon energiaellátásához. Akárhogy is, az olyan rendszerek, mint a Delta Pro Ultra, egyre inkább a szó szoros értelmében a háztulajdonosok kezébe adják az áramot, akik hamarosan képesek lesznek gurulni vele, és magukkal vinni a nyaralásra. Az ára mindössze 900 ezer forintnak megfelelő dollár.

Forrás: Interesting Engineering
Borítókép: EcoFlow