Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Háztartási víztisztító készülék, nemcsak vízkő ellen

Háztartási víztisztító készülék, nemcsak vízkő ellen

Sokkal olcsóbb egyszer beszerelni egy szűrőt, mint hetente sok liter palackos vizet megvásárolni.

Az egészséges életmód, a környezetvédelem és pénzspórolás jegyében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte a háztartási víztisztító készülékek. Természetesen az ivóvíz hazánkban mindenütt megszabott határértékek közötti fizikai, kémiai jellemzőkkel rendelkezik, azonban a fogyasztott vízminőség megítélése sok esetben szubjektív és emberenként változik. Előfordul, hogy egészséges, megfelelő összetételű csapvíz minősége tovább javítható, különösen érvényes ez a fúrt kutak vízének rendszeres, vagy alkalmi fogyasztása esetén. Ennek kivédésére, a fizikai és kémiai jellemzők további javítására szolgálhatnak a különböző vízszűrő egységek.

Kutatásokkal alátámasztott tény, hogy az elfogyasztott palackos vizek nagy részét teljesen feleslegesen vásároljuk meg, hiszen a csapvíz egészséges, és kiegészítve további, házilagosan is beszerelhető vízszűrőszerkezettel tökéletesen megfelel egészségügyi és gasztronómia elvárásainknak. Nem utolsó sorban sokkal olcsóbb egyszer beszerelni egy szűrőt, mint hetente sok liter palackos vizet megvásárolni.

De nem csak fogyasztásra használjuk a csapvizet. A kemény víz problémája minden háztartásban megjelenik, hiszen ez egy elkerülhetetlen természetes folyamat, melynek során a vízben található kálcium és magnézium ionok, és egyéb oldott anyagok, lassacskán lerakódnak vízkő formájában. Minél keményebb a víz, azaz minél több úgynevezett alkáliföldfém található benne, annál gyorsabb a vízkőképződés folyamata is. Ez az oka annak, hogy a csaptelepek, zuhanykabinok, mosógépek, kazánok csövei nagyon gyorsan vízkövessé válnak.

A megoldás a probléma megelőzése, azaz az előzetes vízlágyítás, ami szintén egyszerű technikai beavatkozással megoldható. Érdemes időben gondolni erre, és a beruházás, vagy felújítás során egyéni adottságokhoz, a beépítés adta lehetőségekhez alkalmazkodva, víztisztító készüléket telepíteni otthonunkba, ingatlanunkba. A jellemző paraméterek figyelembe vételével kérjük szakember tanácsát, vagy keressünk fel speciális szaküzletet, ahol nem csak a készüléket tudjuk megvásárolni, de hasznos tanácsot is kapunk!