MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Háromkerekű száguldás

Háromkerekű száguldás

vezess.hu

Gyorsulása 4,5 másodperc körüli, a legnagyobb elérhető sebesség pedig 222 km/óra.

Akinek túl modern és túlságosan angol a Morgan Three Wheeler, annak az amerikai Utah államból származó Vanderhall Carmel valószínűleg már elnyeri tetszését. A háromkerekű autó különleges műfaj, nehezen indokolható, de a látványos különlegességek mindig megtalálják azokat a vevőket, akiknek épp ez hiányzott az életükből. A Carmel ugyanazt az alumínium monocoqueot használja, mint a szintén háromkerekű Venice modell.

A korábbitól eltérően ezt inkább a kényelmesebb és elegánsabb háromkerekűt keresők számára készítették. Épp ezért van ajtaja, a belteret V-Tex szintetikus kárpitozás borítja és olyan extrák sem maradtak ki az autóból, mint a Bluetooth kihangosító, a fűtött ülések és a tempomat. A vevők 11,5 millió forintnak megfelelő indulóáron csaphatnak le a Vanderhall Carmelre.

A Carmel 1,5-ös, négyhengeres turbómotorja 5700-nál adja le 194 lóerős teljesítményét, amihez GM 6T40-es hatfokozatú szekvenciális váltó csatlakozik és az első kerekeket hajtja. A 723 kg-os háromkerekű autó gyorsulása 4,5 másodperc körül van, a legnagyobb elérhető sebesség pedig 222 km/óra.