MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Hamarosan a földeken az amerikai traktorcsoda

Hamarosan a földeken az amerikai traktorcsoda

agrarszektor.hu

Beindult a Monarch Tractor első, teljesen elektromos, önjáró traktorának sorozatgyártása.

 

 Az új modell első hat példányát a Constellation Brands, egy bor-, szeszesital- és sörgyártó cég vásárolta meg.

Kevesebb, mint két éve, hogy a Monarch Tractor bemutatta az automatizálást és az adatelemzést ötvöző, teljesen elektromos, választható vezetési módú okos traktorát. Az MK-V zéró kibocsátással rendelkezik, és 3 az 1-ben villamosítási eszközként is működhet, vagyis a földeken traktorként vagy haszonjárműként, a telephelyen pedig nagy teljesítményű elektromos generátorként lehet használni - írta meg a Future Farming.

A cég közleménye szerint a Monarch a legújabb autonóm és robotikai hardver- és szoftvertechnológiát használja, beleértve az NVIDIA Jetson edge AI platformot is, a vezetőtámogató és a vezető által választható műveletek biztosítása érdekében. A Monarch MK-V képes előre programozott feladatokat végrehajtani vezető nélkül, vagy a kezelő használhatja a gyártó interaktív automatizálási funkcióit, beleértve a Shadow módot, hogy a traktor kövesse a munkást a munkában. Az MK-V olyan biztonsági funkciókkal van felszerelve, mint a borulás- és ütközésmegelőzés, a látásalapú erőátvitel (Power Take Off - PTO) biztonság és a 360°-os kamerák, amint arról korábban már az Agrárszektor is beszámolt.

A Monarch Tractor munkagépe teljesen elektromos, önjáró és még okos is.
Az MK-V naponta gyűjti és elemzi a terményadatokat, és képes feldolgozni a jelenlegi és a következő generációs, érzékelőkkel és képalkotással felszerelt munkagépek adatait. Ezek az adatok felhasználhatók valós idejű munkagép-beállításokhoz, hosszú távú termésbecslésekhez, az aktuális növekedési szakaszokhoz és egyéb növény/növény-egészségügyi mérőszámokhoz. A felhasználók okostelefonon vagy személyes eszközön keresztül traktorállapot-riasztásokat, részletes műveleti jelentéseket, valamint adatgyűjtést, -elemzést és -tárolást kapnak a hatékonyabb gazdaságtervezés érdekében.

A Constellation Brands, egy globális prémium, finom borok és kézműves szeszes italok gyártója és az Egyesült Államok legnagyobb sörimportőre. A cég a Monarch első ügyfeleként lépett partnerségre az első hat Founder Series MK-V típusú, vezetői opcióval ellátott traktor megvásárlásával.