Tam_Bau
MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
Formabontó és környezetkímélő

Formabontó és környezetkímélő

lakberinfo.hu

A skandináv Vauni kandalló-gyártó cég kifejezetten a bioetanollal működő szerkezetekre specializálódott.

Teszik persze mindezt úgy, hogy a környezetkímélő technológiát meghökkentően formabontó dizájnnal párosítják. Így aztán nem meglepő, hogy a cég vezető dizájnere Markus Grip által tervezett, Globe fantázia névre keresztelt, termék (600 x 610 x 580 mm) a világ első gömb alakú kandallója, amely még extrákkal is bír. Egyrészt mobilis, másrészt 360 fokban elforgatható, harmadrészt nincs szüksége füstelvezetőre.

A kandalló tüzelőanyaga bioetanol és körülbelül 5 százalékban a láng színét megfestő valamilyen adalékanyag. A tűztér kialakítása nagyon biztonságos és egy speciális kerámiaszivacs miatt nem szükséges más anyag a működtetéshez, nagyon tisztán ég, nem keletkezik korom, káros égéstermék, füst.

Markus Grip szerint cégük különös figyelmet fordít arra, hogy minden anyag gondosan kiválasztott, a tűz esztétikai élményéhez igazodó maximális elégedettséget - meleget és látványt - hozzon tulajdonosának. Éppen ezért állítható a melegítő hatás és a lángméret is. Az etanol égők körüli öntöttvas belső tér két változatban, egy matt és egy polírozott fekete gránit megjelenéssel került a piacra.

A kandalló jelenleg három színváltozatban vásárolható, csiszolt fém, fekete gömb - belül öntöttvas vagy gránit bélés, - és fehér gömb csak gránit béléssel. Plusz szolgáltatás, hogyha valaki nem szeretné a gömböt közvetlenül a földön elhelyezni, akkor opcionálisan rendelhető lábbal is. A kandalló súlya mindössze 38 kilogramm és állítólag egy átlagos 20 négyzetméteres helyiséget minden gond nélkül be is fűt. Üzemanyag tartálya 2 literes, fogyasztása 0.