MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Forma-1: Az összes európai verseny zárt kapus lehet

Forma-1: Az összes európai verseny zárt kapus lehet

f1vilag.hu

A legfrissebb hírek szerint a szezon júliusban rajtolhat el Ausztriában – természetesen zárt kapuk mögött.

A királykategória 2020-as szezonja nyárig várhatóan nem kezdődhet el a koronavírus járvány miatt: az év első 9 versenyét nem tudták megrendezni, ezek közül kettőt végleg töröltek, a többi hét pedig halasztásra került.

A legfrissebb hírek szerint a szezon júliusban rajtolhat el Ausztriában – természetesen zárt kapuk mögött, majd nem sokkal később Silverstone-ban rendezhetnek két futamot.

„Minden nagyon feltételes, de a Brit Nagydíjat a tervezett időpontban tarthatják meg, viszont rajongók nélkül” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője a BBC-nek.

„Ami azt illeti, úgy tűnik, hogy az összes európai versenyt ilyen forgatókönyv szerint tarthatják meg.”

A jelenlegi tervek szerint a silverstone-i versenyt július 19-én rendeznék meg, egy héttel később pedig még egy futamot lebonyolítanának a brit versenypályán.

„A mostani, rövidített tervezettel mi a legjobb módja annak, hogy a lehető legtöbb versenyt produkáljuk? Az egyik ötlet, hogy több versenyt tartsunk ugyanazon a pályán, Silverstone lehet az egyik ilyen helyszín” – mondta Brown.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat augusztus első hétvégéjén rendezik: a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt az F1Világnak adott exkluzív interjúban pénteken azt mondta, ha marad az augusztus 2-ai dátum, jó eséllyel a Magyar Nagydíjon sem lehetnek nézők.

„Ezt május végén látni kell. Viszonylag szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen fix pályával rendelkezünk, a létesítmény felkészült állapotban van. Ilyenkor már el szoktuk kezdeni az előkészületeket, szoktunk tartani operatív- és szervezőbizottsági üléseket, de ezek most mind halasztódnak” – mondta Gyulay.

„Egyre nagyobb esélyt látok arra, hogy ha marad az augusztus másodikai dátum, akkor nézők nélkül rendezünk versenyt.”

Amikor a sportvezetőt arról kérdeztük, ha mégis halasztják a versenyt, milyen időpontban rendezhetik meg a Magyar Nagydíjat, kifejtette: „Ha a hazai időjárást vesszük figyelembe, nekünk azért még októberben is vannak rendezvényeink, vannak tesztek és futamok. Szóval ebből a szempontból, amíg az időjárás engedi. Persze vannak bizonyos feltételek, októberben nyilván jobb idő van Abu Dhabiban, mint nálunk. De nem gondolom azt, hogy olyan nagy a mozgástér ebben. Viszont kétségkívül ott van nekünk az augusztus, a szeptember, akár az október eleje is. Arról azonban még nem volt szó, hogy az eredeti időpont helyett máskor tartsuk meg a versenyt.”