MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Hivatalos bemutató előtt: elkapott képek az új Tiguanról

Hivatalos bemutató előtt: elkapott képek az új Tiguanról

hu.motor1.com

A világon mindenhol megújuló Volkswagen Tiguant hetekkel bemutatója előtt kapták lencsevégre Szlovéniában.


A Volkswagen a Tiguan harmadik generációjának szeptemberi bemutatójára készül, de egy álcázatlan példány képei már felkerültek a közösségi médiába. Két Instagram-profil is posztolt képeket az SUV-ről különböző szögekből, ezek Szlovénia fővárosában, Ljubjanában készültek, vélhetően sajtóanyagot vettek fel, legalábbis a fekete kamerás autó, valamint a lezárt utak erre utalnak.

Az alacsony felbontású képeken vélhetően a sportosabb Tiguan R-Line látható, méretes, krómszegélyű légbeömlőkkel az első lökhárítón, szintén méretes alufelnikkel. Látható, hogy elől és hátul is a teljes szélességét felölelő LED-sor húzódik, amit ezüstös tetősínek és a sárvédők feletti finom vonalak egészítenek ki.

A modell elég nagynak néz ki a Mercedes-Benz GLE mellett, 4551 mm hosszú lesz, azaz 32 mm-rel hosszabb elődjénél, de a tengelytáv marad 2681 mm. Az előzetesekkel számos egyéb információt is közzétett a VW, például azt, hogy a modell az MQB platform továbbfejlesztett változatára épül.

Európában a hajtásláncok között lesz az enyhehibrid másfél-literes eTSI és kétliteres TSI benzines, a kétliteres TDI dízeles, valamint két eHybrid hibrid opció. Utóbbiak 204 és 272 lóerősek, a nagyobb, 18,5 kWh-s akkucsomaggal pedig akár 100 km-t is meg lehet tenni üzemanyag égetése nélkül. A VW Tiguan 2024 elején érkezik a piacra Európában.