MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Ford Mustang a világ legnépszerűbb sportautója

Ford Mustang a világ legnépszerűbb sportautója

autopult.hu

A Ford Mustang ereje teljében ünnepelheti pár nap múlva az 57. születésnapját.

Mindezt az a tény is alátámasztja, hogy nincs nála kelendőbb sportmodell a Földön. Már jó ideje az egyetlen valamennyire megfizethető V8-as sportkupé, ráadásul szívó V8-asként szinte az utolsó a maga fajtájából, a kézi váltó lehetőségéről nem is beszélve. Az ikonikus formákat pedig kortól és nemtől függetlenül mindenki szereti – ha nem is végletekig precíz versenypályás ikonról beszélünk, a hétköznapokban nyújtott élményét senki sem kérdőjelezheti meg.

Európa-szerte nagyon nagy volt a kereslet erre a típusra, amit meg is értünk, hiszen évtizedekig éheztetett rá a Ford bennünket. Hollandiában például 38,5, Dániában pedig 12,5 százalékot növekedett a Mustang eladása. Ez pedig azért is jó hír, mert így még nagyobb eséllyel kapunk különösen finom változatokat, mint például a már rendelhető Mach1-et.

Globálisan egyébként 80.577 Mustang talált gazdára 2020-ban, amivel a teljes sportkupé piac immár 15,1 százalékát teszi zsebre (2019 – 14,8 százalék). Nem rossz, főleg úgy, hogy hazájában 15,7 százalékos lecsengésben van a típus. Persze ez érthető, hiszen a tavalyi év enyhén szólva kompromisszumos volt az autóipar tekintetében is, de közel 27 százalékos értékesítés-csökkenése dacára is tudta növelni piaci részesedését a típus.