MENÜ
2024. árpilis 16.
Csongor
Emlék a hatvanas évekbeli Alfa Romeónak

Emlék a hatvanas évekbeli Alfa Romeónak

hvg.hu

A Stelvio limitált szériás új változata egy 60-as években debütált régi Alfa Romeónak állít emléket.

Az Alfa Romeo kínálatában jelenleg mindössze két modell található, a Giulia szedán és a Stelvio SUV. A kompakt divatterepjárók piacán hadrendbe állítandó Tonaléra 2022-ig várnunk kell, így a Stellantis olasz márkája mostanság limitált szériás modellek leleplezésével próbálja meg fenntartani az érdeklődést a típusai iránt.

Ilyen a most leleplezett Giulia GT Junior és Stelvio GT Junior is, melyek az 1965 és 1977 között gyártott sportkupénak, a GT 1300 Juniornak állítanak emléket.

Az egyedi sárga fényezés mellett a GT Junior logós fejtámlák, illetve a klasszikus sportautó műszerfalra hímzett sziluettje jelenti a limitált széria különlegességét.

A 19 colos felniket kapott Giulia és a 21 colos kerekeken gördülő Stelvio a Veloce felszereltségi szintre építkezik, és 210 lóerős 2,2 literes dízel-, valamint 280 lóerős 2 literes benzines egységgel rendelhető.

A hátsó- és összkerékhajtású változatban készülő Giulia GT Junior és a négykerék-hajtású Stelvio GT Junior 6 550 euróval (2,4 millió forint) kerül többe, mint a normál Veloce kivitel.