MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Emeljük a D-vitaminszintet!

Emeljük a D-vitaminszintet!

joy.hu

A D-vitamin hiány a leggyakoribb télen és tavasszal, ugyanis nem ér minket elég napfény.

Azt már tudjuk, hogy a gyenge immunrendszerű emberek nagyobb veszélynek vannak kitéve, illetve, hogy a megfelelő higiéniai protokollt és vitaminpótlást betartva csökkenthetjük az esélyét a megbetegedésnek. Most azonban már azt is tudni lehet, hogy a szervezetben hormonként funkcionáló D-vitamin nem megfelelő szintje szörnyű következményekkel járhat.

Szinte minden betegségre - a daganatos megbetegedésekre, szív-érrendszeri betegségekre, magas vérnyomásra, agyvérzésre, meddőségre, asztmára, időskori macula degenerációra - hajlamosabbak lehetünk, így a koronavírusra is, ha nem jutunk hozzá naponta a megfelelő vitamin mennyiséghez. Főleg, hogy ez az egyik legősibb vegyülete a szervezetnek, melyre valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van. A mostani helyzetet az is súlyosbítja, hogy a D-vitamin hiány a leggyakoribb télen és tavasszal, ugyanis nem ér minket annyi napfény, amely szintén fontos forrása.

Az orvosok szerint ezért próbáljunk olyan ételeket fogyasztani az étrendkiegészítők mellett, amelyek D-vitaminban gazdagok. Ilyen a tej, a kefir, a joghurt, a kemény sajt, a margarin, a tojás, a máj és a halfélék. A finomított lisztből készített élelmiszerek helyett, ezért inkább ezekből vásároljunk be duplán, ugyanis a megfelelő D-vitamin szint jelenleg életmentő lehet.