MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Elektromos traktor a láthatáron

Elektromos traktor a láthatáron

agroinform.hu

A Keestrack belga gépgyártó egy elektromos kompakt traktort fejlesztett ki, amely a Keestrack B1e nevet kapta.

Nagyon hasonlít a svájci Rigitrac SKE 40 traktorgyártó Rigitrac traktorára, ami nem csoda, hiszen a gyártók szorosan együttműködnek az új projekten.

A belga Keestrack cég, az olasz Goldini és a svájci Rigitrac traktorgyártókkal közösen egy elektromos kistraktort fejlesztett ki Keestrack B1e – fotó: keestrack.com

A Rigitrac SKE 50 elektromos traktorhoz hasonlóan a Keestrack B1e névleges teljesítménye 54 LE (40 kW), maximális teljesítménye pedig 87 LE (64 kW). A Keestrack, amely elsősorban olyan gépekről ismert, mint a különböző építőipari örlőberendezések, rosták, marógépek és rakodógépek, a Rigitrac és az olasz Goldoni traktorgyártó céggel közösen indította el ezt a projektet.

A svájci traktorgyártó Rigitrac 2019-ben mutatta be először a nagyközönségnek az SKE 50 elektromos modelljét, míg a Keestrack idén ősszel mutatja be a B1e traktor koncepciómodelljét.

Az együttműködés célja, hogy a belga gépgyártó növelje az elektromos traktorok értékesítési területét, ami jó piaci szegmenskiegészítése a Keestrack által már kifejlesztett emissziómentes gépek kínálatában.

A traktorokat Keestrack márkanév alatt fogják értékesíteni és a Goldini olaszországi gyárában fogják gyártani. A svájci Rigitrac az alpesi országokban továbbra is saját márkaneve alatt értékesíti elektromos traktorait.

A Keestrack elektromos kompakt traktor prototípusa a müncheni Bauma kiállításon (október 24-30.) és a bolognai Eima kiállításokon (november 9-13.) debütál elsőként. A piaci bevezetésről és várható vételárról egyelőre nincsenek információk.

A Keestrack B1e elektromos kistraktor fekete és sárga színű. A fülkén munkalámpákkal, első- és hátsó függesztő-szerkezettel és 87 lóerős maximális teljesítménnyel rendelkezik – fotó: keestrack.com