MENÜ
2024. június 24.
Iván
Elektromos kisautóként folytatja a Panda?

Elektromos kisautóként folytatja a Panda?

totalcar.hu / Jakusovszky Kristóf

Valószínű, hogy az elektromos Panda is egy kicsi SUV lesz.

A Fiat Panda már 1980 óta a piacon van, és a kezdetektől fogva népszerű kisautónak számít. Minden generációjából több millió példányt adtak el, ami abszolút nem meglepő, hiszen minden változata vidám jelenség, és nem utolsó sorban egy jó autó.

Most úgy tűnik, hogy a Panda elektromos autóként fogja folytatni a pályafutását. Ez tulajdonképpen nem meglepő döntés, hiszen maga a típus és a név eleve népszerű, így logikus, hogy csinálnak belőle elektromos változatot. Máshogy nem is igazán tudnák életben tartani a nevet, hiszen gondolni kell a 2035 utáni jövőre is.

A hírek szerint a Fiat még idén bemutat két új elektromos típust, amik közül az egyik lehet a Panda. A Stellantis 2024-re a duplájára növelni az általuk gyártott elektromos autók számát, ennek a tervnek a részét képezik az új, elektromos Fiatok is.

Valószínű, hogy az elektromos Panda is egy kicsi SUV lesz, ami a Stellantis eCMP platformjára épülne, és már idén bemutathatják. Erre az alapra épül például a Jeep Avenger is, amit a lengyelországi Tychy-ben gyártanak.

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2023/02/23/meg-iden-megerkezhet-az-elektromos-fiat-panda/