MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Egyetem előtt világot lát egy lakóbusszal

Egyetem előtt világot lát egy lakóbusszal

www.szeretlekmagyarorszag.hu

A kalandok sokkal jobban vonzották a New York-i lányt, mint az iskolapad.

Lexis Noelle 21 éves, és míg kortársai nagy része egyetemre jár, szakmát tanul vagy esetleg már dolgozik, ő utazgat a világban, ráadásul nem is akárhogy: saját lakóbuszával.

A fiatal lány akkor szerette meg az utazást, amikor még középiskolás korában édesanyjával bejárták az egész Egyesült Államokat és a Karib-szigeteket. Lenyűgözte, hogy milyen csodálatos helyek vannak Amerikában, és szeretett volna még többet látni a világból.

"A szenvedélyem az utazás és az új helyek felfedezése. Amikor elballagtam a középiskolából, tudtam, hogy nem akarok rögtön egyetemre menni. A könyvek és az, hogy egy teremben üljek és olyasmit tanuljak, ami nem is érdekel, nem nekem való. Élvezni akartam az életemet, és tudtam, hogy az utazás adhatja meg azt, amire szükségem van. Egyetemre később is tudok menni, ha úgy érzem, hogy szeretnék" - magyarázta Lexis.


Az álma megvalósítása érdekében pincérnőnek állt, és minden centet, amiért megdolgozott félretette magának a későbbi utazásaira, illetve az ehhez szükséges járgányra. Amikor ugyanis édesanyjával utazgatott, egy 1965-ös, régimódi lakókocsival járták be az Államokat, amit imádott, később pedig egyre több olyan embert látott az Instagramon, akik lakóbusszal vagy kis furgonokkal járkálnak a nagyvilágban. Ezért úgy döntött, hogy ő is vesz magának egy ilyet, ami majd hű társa lesz a kalandjai során.

Végül 2017 februárjában megtalálta az interneten álmai járgányát, egy kisbuszt, amit meg is vett és Lolának nevezett el. Két és fél hónapig tartott, mire sikerült úgy berendeznie, mint egy mozgó otthont, amely ráadásul illik is a stílusához.

A lakóbuszban minden helyiség megtalálható, csak kicsiben: nappali, hálószoba, fürdőszoba, konyha, étkező asztal, az áramot pedig részben napenergiából nyeri.

A lány csak 18 éves volt, amikor már sikerült teljesen felkészítenie Lolát az utazásra, amiben nagy segítséget kapott az ezen a téren rutinos édesanyjától. Azóta Lexis folyamatosan kirándul, kalandjairól pedig egy utazóblogot is vezet az Instagramon.