MENÜ
2021. szeptember 18.
Diána
Egy önvezető autóban ketten meghaltak

Egy önvezető autóban ketten meghaltak

vg.hu

Az egyesült államokbeli Houston északi részén fának ütközött egy elektromos önvezető Tesla autó.

A vezetőülésben nem ült senki – mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere. Cinthya Umanzor a The Wall Street Journal című lap online változatának nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén. A jármű éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt egy fának ütközött.

Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a jármű volánjánál nem ült senki.

„Majdnem 99,9 százalékban biztosak vagyunk benne” – tette hozzá a rendőr.

Nem ez az első furcsa eset

A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére. A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e – derült ki a jelentésből. A személygépkocsik és teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat. Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben

Nem ez az első alkalom, hogy a Tesla kínos helyzetbe kerül: a Tesla egyik modellje, a Cybertruck bemutatóján ez történt, ahol a cég elektromos platós teherautója volt a főszereplő és a törhetetlen üvege. A Tesla dizájnrészlegének vezetője, Franz von Holzhausen egy fémgolyót vágott az ablakhoz, az üveg pedig betört. Kínos, főleg azután, hogy egy másik ablakkal is próbálkoztak, de az is betört.