MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Dallal búcsúzott Vettel a Ferraritól

Dallal búcsúzott Vettel a Ferraritól

vezess.hu

Nyilvánvaló, hogy érzelmekben gazdag nap volt a mai."

Stílusos módját választotta a köszönetnyilvánításnak Sebastian Vettel: a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj levezető körén olaszul énekelve köszönte meg a Ferrarinak az elmúlt hat évet.

Tizennegyedikként fejezte be utolsó ferraris versenyét Sebastian Vettel, s habár nem sikerült szép eredménnyel búcsúznia, a levezető körre tartogatott némi meglepetést: egyszer csak levette a kesztyűjét, elővett valahonnan egy darab papírt, és olaszul fakadt dalra, így köszönetet mondva a maranellói gárdának az elmúlt hat szezonért.

„Nyilvánvaló, hogy érzelmekben gazdag nap volt a mai, onnantól fogva, hogy a szerelők tapsolva búcsúztattak, amikor kigördültem a rajtrácsra. Teljesen másfajta dinamikát és feszültséget éreztem akkor. Szomorú vagyok a srácok miatt, mert hiányozni fognak, ugyanakkor örülök, mert így egy új kalandba foghatok” – fogalmazott az Abu-dzabi Nagydíj után Vettel.

A szezonzárón a másik Ferrarival Charles Leclerc sem szerzett pontot, a 13. helyen végzett csupán, Vettel pedig összességében nem zárt valami jó évet: 33 ponttal és egyetlen, a négy héttel ezelőtti Török Nagydíjon szerzett dobogójával csak a 13. pozíciót tudhatja magáénak az egyéni összetettben. A maranellói gárda eközben 40 éve nem zárt ennyire gyenge szezont, csak a hatodik lett a konstruktőrök értekelésében.

A Ferrarinál a leintés után is a búcsú pillanatai határozták meg a hangulatot: Vettel sört osztogatott a szerelőknek, a csapat pedig egy hatalmas kupával lepte meg a németet.

A négyszeres világbajnok 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, jövőre az elmúlt években Racing Pointként ismert Aston Martin versenyzőjeként folytatja pályafutását.