Tam_Bau
MENÜ
2021. árpilis 17.
Rudolf
Csempe helyett...

Csempe helyett...

magazin.otthonterkep.hu

A konyhai hátfal elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédjük a falat a szennyeződésektől.

Ezért is vált népszerűvé a csempe, hiszen könnyen tisztítható. De azért léteznek más alternatívák is. Mai cikkünkben erre hozunk példákat.

Fából: a fa nagyon szép, természetes, nemhiába választjuk sokszor a laminált lapok közül is a faerezet mintásat. Karbantartása persze nem olyan egyszerű, és megfelelő előkezelést is igényel, de rusztikus konyhákba azért mégiscsak jobban illik, mint a laminált lap.

Üveglap: az üveglap a legegyszerűbb és legkönnyebben tisztán tartható konyhai hátlap, ráadásul sokféle színben és mintával elérhető. Sima felületének köszönhetően gyakorlatilag sem a penész, sem semmilyen kosz nem tud megragadni rajta. Ebben a mogyoródi családi házban is ezt a megoldást választották.

Táblafestékkel: a táblafestékkel lefestett fal, a legjobb ötlet annak, aki egy kis kreativitással szeretné feldobni a konyháját. Egyrészt mindig változtathatunk a mintáján, másrészt ezt a legkönnyebb személyessé tenni, arról már nem is beszélve, hogy mosható. Ráadásul mindenféle színben kapható vagy kikeverhető, de konyhába azért mégiscsak a feketét ajánljuk, így a kávéházi hangulat is adott.

Természetes kő: a természetes kőburkolat felülmúlhatatlan, függetlenül attól, hogy elegáns márványból, vagy rusztikus terméskőből készült. Ebben a miskolci rönkházban is ilyen burkolatot választottak.

Téglafal: teljesen mindegy, hogy klinkertéglából vagy bontott téglából készül. A téglafal most igazi reneszánszát éli. Igazán strapabíró és könnyen tisztítható, egyedül a fugák piszkolódhatnak könnyen, azokat viszont könnyen megvédhetjük lakkal.

Beton: a betonfalak rendkívül dekoratívak tudnak lenni, és már nemcsak a klasszikus szürke színben érhetőek el. Ebben az egri lakásban például vízálló, mosható dekorbeton burkolatot kaptak a falak.