Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Bill Gates az üzleti utak visszatérésére számít

Bill Gates az üzleti utak visszatérésére számít

telex.hu • fotó: origo.hu

Ő lesz a Four Seasons többségi tulajdonosa.

A cég bejelentése szerint Bill Gates lesz a Four Seasons hotellánc többségi tulajdonosa, miután az üzletember vagyonát menedzselő Cascade Investment LLC jelezte, hogy 47,5 százalékról 71,5 százalékra tornássza fel a tulajdonrészét egy 2,21 milliárdos vásárlással. A cég a szaúdi Al Waleed bin Talal tulajdonrészének felét veszi meg ezért az összegért, az üzlet pedig 2022 januárjában válhat véglegessé – írja a Forbes.

Gates ezzel a lépéssel kétségtelenül a járvány visszaszorulásával egyre inkább visszatérő nagyvárosi üzleti utak felvirágzására készül, amely az elmúlt időszakban jelentősen visszaszorult. A Four Seasonsnek jelenleg legalább két amerikai hotelje zárva tart, beleértve ebbe a Manhattanben található szállodát is, ahol a hivatalos honlap alapján jelenleg átfogó munkálatok zajlanak. Egy iparági szakértő ugyanakkor a Forbesnak arról beszélt, hogy az ilyen luxushotelek csak akkor termelnek pénzt, ha közel telt házzal tudnak üzemelni, így egyelőre nem tudni, hogy bejön-e Gates húzása.

A hotellánc üzemeltetője közleményében azt írta, a megállapodás kulcsfontosságú lehet a Four Seasons fejlődésében, és a Cascade elköteleződését is megerősíti amellett, hogy támogassa a szállodaláncot a növekedésének felgyorsításában és a stratégiai céljainak bővítésében. Az ügyletben részt vevő szaúdi herceg saját befektetési alapján keresztül megtartja a fennmaradó 23,75 százalékos tulajdonrészét. Isadore Sharp, a Four Seasons alapítója és elnöke ugyancsak megtartja a maga 5 százalékos tulajdonrészét.