MENÜ
2024. árpilis 16.
Csongor
Az Orient Expressz tengerre száll

Az Orient Expressz tengerre száll

roadster.hu / Fábián Emese

Az Orient Express Silenseast a világ legnagyobb vitorlásaként harangozták be.

Az eredeti Orient expressz megálmodója, Georges Nagelmackers állítólag amerikai utazása során, az óceánjárók fényűző lakosztályaiból, pazar dekorációiból, éttermeiből és társalgóiból is merített ihletet a legendás vonat megalkotásához. Most fordult a kocka, és egy hajó fogja megkapni az Orient expresszről ismert csillogást.

A 220 méteres Orient Express Silenseas, melyet a világ legnagyobb vitorlásaként harangoznak be, páratlan szolgáltatásaival és kifinomult dizájnjával a legendás körutak aranykorát idézi, és azokat az időket, amikor a francia Riviéra pezsgő művészeti életéről írók, festők és filmsztárok gondoskodtak Monte-Carlótól Saint-Tropezig és Cap d’Antibes-től Cannes-ig.

Az Accor és a Chantiers de l’Atlantique hajóépítő cég együttműködéséből születő vitorláson 53, hetven négyzetméteres lakosztály lesz, és helyet kap rajta egy monumentális, 1415 négyzetméteres elnöki lakosztály is, melyből 530 négyzetmétert a hozzá tartozó terasz tesz ki.

Emellett két úszómedence, két étterem és egy bár járul hozzá a minden igényt kielégítő kényelemhez.

A szórakozásról az Amphitheatre-Cabaret gondoskodik, és hangrögzítő stúdió is rendelkezésére áll annak, aki felvételeket szeretne készíteni a hajón, és nem hiányozhatnak a masszázsok, meditációs foglalkozások és városi megállók sem a 2026-ban induló utazásról.

Ezt a tíz tényt csak kevesen tudják az Orient expresszről, ami hamarosan új éltre kel, a vintázs vonatok rajongóinak legnagyobb örömére.

(Forrás: Accor, képek: Accor, Getty Images)